kapat

CUMARTESİ 12 EYLÜL 1998

Türkiye'nin kalbini dinleyecek

Cumhurbaşkanı Demirel'e, açılışını yaptığı Sevgi Hastanesi'nin ikincisinde "Türkiye'nin kalbini dinlemesi için" altın stetestop hediye edildi

Ankara- Başkent'te 1993'ten beri hizmet veren Sevgi Hastanesi, dün ikinci hastanesini de hizmete aldı. Açılış nedeniyle düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Demirel de katıldı. Ankara'nın en ünlü gazinolarından biri olan Başkent Gazinosu'nun yerine kurulan Sevgi Hastanesi'nin açılışında, Yaylı Sazlar Oda Orkestrası klasik müzik parçalarından oluşan kısa bir konser verdi. Mini konserin ardından İstanbul Devlet Opera ve Balesi başdansçıları Oktay Keresteciler ve Sibel Sürel kısa bir dans gösterisi sahnelediler.

Açılışta konuşan Demirel, bir ülkenin kalkınmışlığının eğitim ve sağlık hizmetlerinin gelişmişliğiyle ölçüldüğünü söyledi.

"Birincisi başarılı olmuş ki, ikincisi açılıyor" diyerek Sevgi Grubu'nun başkentte ikinci bir hastane kazandırmasından mutluluk duyduğunu ifade eden Demirel, Cumhuriyet'in kurulduğu yıllardaki sağlık hizmetlerine değindi.

Demirel şöyle konuştu: "Cumhuriyet'in ilk yıllarında Türkiye'de 1000 kadar hekim vardı. Şimdi 71 bin hekim var. 150 bin kişilik bir sağlık ordusu hizmet veriyor. Türkiye'nin her yerine hekim, hemşire ve sağlık ocağı, hastane götürülmüştür. Erzurum Ereğli'de iki hastanın aynı yatakta tedavi olduğuna bizzat şahit olmuştum. Şimdi aynı yerde yeterli sayıda yatağı olan bir hastane hizmet veriyor. Eskiden Trakya'daki dializ hastası İstanbul'a gelirdi, şimdi Edirne'deki üniversite hastanesinde tedavi oluyor."

"Müteşebbisleri kutluyorum"

Demirel, son yıllarda müteşebbislerin eğitim ve sağlık alanına yatırım yaptıklarına dikkat çektiği konuşmasında, "İstanbul'da 100'e yakın özel hastane oldu. Geçen yıl Ankara'da 10 özel hastanenin açılışını ben yaptım. Özel sektörü sağlık hizmetlerine ilgi duyduğu için kutluyorum. Bu kapı açılış yapılmaya değer bir kapı" dedi. Cumhurbaşkanı Demirel, hastanenin açılışını yaptıktan sonra özel defteri de imzaladı.

İnşaatına 1997 Eylülü'nde başlanan 2'inci Sevgi Hastanesi 14 milyon dolara maloldu. Hastanenin poliklinik hasta sayısının ayda 7 bin 500'u ulaşacağı tahmin ediliyor. Acil Servis'te 3 ambulans 24 saat süresince hizmet verecek.

Sevgi Hastanesi kadın doğum bölümünde bir ilke imza atıyor. Bu bölümde hamile hastalar yurtdışındaki hastanelerde olduğu gibi doğumun tüm aşamalarını, yattıkları ses geçirmez odalarda ve konforlu bir ortamda gerçekleştirebilecekler.


© COPYRIGHT 1998 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakkı saklıdır)
Yorum ve önerileriniz için: editor@sabah.com.tr