kapat

CUMARTESİ 12 EYLÜL 1998

5 yılda 31 kurban

Ankara'da Mehmet Menteş, İstanbul'da da Sebahattin Oğul, taksilerine aldıkları kişilerce katledildi. 1 yılda 6 arkadaşlarını kaybeden taksiciler isyanda!

TAKSİCİ cinayetleri bitmek bilmiyor. Başkent'te, önceki gün Çankaya'da boğazı kesilip öldürülmüş bulunan şahsın, taksi şoförü Mehmet Menteş olduğu ortaya çıktı. Menteş, 2 gün önce çalıştığı Serhat Taksi Durağı'ndan bir müşteri aldıktan sonra ortadan kayboldu. Önceki gün polis tarafından bulunan cesedin Mehmet Menteş'e ait olduğunu öğrenen taksiciler, gece saat 00.30'dan sonra Kızılay ve Atatürk Bulvarı civarında konvoy oluşturmaya başladılar.

Yeni güvenlik sistemi

YÜZLERCE taksiden oluşan konvoy, Çankaya'ya doğru harekete geçince polis yollara barikatlar kurdu. Bunun üzerine Beşevler'deki Şoförler Odası'nın önünde toplanan taksiciler, Oda Başkanı Ahmet Çiçek'in duyarsızlığından şikayet ederek başkanı çağırdılar. Çiçek, Aselsan'ın ürettiği güvenlik sisteminin takılması için üye taksicilere mektup gönderdiğini fakat 380 dolara malolacak sistemi taktırmaya hiçbir taksicinin yanaşmadığını söyledi.

İstanbul'daki olay

İSTANBUL Gaziosmanpaşa'da ise Ramazan Akkaya'ya ait takside şoför olarak çalışan Sebahattin Oğul, Halkalı'dan biri kadın 3 kişiyi taksisine aldı. Oğul saat 12.00 sıralarında Arnavutköy'de ağır yaralı bulundu. Göğsünden ve ayağından kurşunlanan Oğul kurtarılamadı. Oğul'un gasp edilen aracı, İkitelli'de terk edilmiş olarak bulundu. Yetkililer, Oğul'un taksisine binen 3 kişinin eşkallerinin belirlendiğini söyledi.

YAVUZ ARSLAN


© COPYRIGHT 1998 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakkı saklıdır)
Yorum ve önerileriniz için: editor@sabah.com.tr