kapat

POLITIKA
POLIS
EKONOMI
MAGAZIN
DIS HABER
SPOR
ARKA KAPAK
YAZARLAR
BIZIM CITY
SIZINKILER
SARI SAYFALAR
YANSIYAYIM
ARSIV
TURKCE
Latin 5
MacRoman
TemelASCII
FONTLAR

SABAH GAZETESIHAVA DURUMUBORSA-DOVIZYORE

CUMARTESİ 12 EYLÜL 1998

Bravo! Sürüldün
Sağlık Bakanı'ndan Türkiye'nin en başarılı başhekimine: "Seni çok takdir ediyorum. Ama partim seni istemiyor!" Harabe halindeki Konya Devlet Hastanesi'ni pırıl pırıl yaptı, ödül olarak sürgüne yollandı.

DOKTOR Ahmet Kart. Mayıs 1996'da Konya Devlet Hastanesi'ne başhekim olarak atandı. Hastane dökülüyordu. Vahim tabloyu videoya kaydetti, Konya'nın zenginlerine, derneklere, vakıflara ve meslek odalarına izletti. Para yağmaya başladı. "Kendi cebinden" de para verdi. Bu özveri üzerine, Türkiye'de ilk kez bir kamu hastanesi personeli, maaşlarından bağış yaptı.

Hastane 6 ayda 74 milyar kazanmıştı. Bunu 10 ayda 1 trilyona çıkardı. Günlük hasta sayısı 800'den 2 bine; poliklinik 17'den 34'e; ameliyathane 7'den 11'e yükseldi. Ambülanslar aldı, cihazları yeniledi. Buraya kadar herşey güzeldi. Ama çetelere diklenip, ilaç masrafını azaltınca, olanlar oldu. Sağlık Bakanı, "Konya'da ANAP teşkilatı ile aramı bozma" dedi ve görevden aldı.

Gurur gözyaşları
Sakıp Sabancı, hat koleksiyonunun New York'taki muhteşem açılış töreninde mutluluktan ağladı.

DÜNYANIN en ünlü müzelerinden Metropolitan'da "Altın Harfler" adıyla sergilenen Sabancı'nın "Hat Koleksiyonu"nun açılış davetine New York'un önde gelen sanatseverleri akın etti. Cumhurbaşkanı Demirel ile Başkan Clinton'ın eşi Hillary Clinton gönderdikleri mesajlarla Sabancı'yı kutladılar.

SABANCI yaptığı duygusal konuşmada şöyle dedi: "Fakir bir köyden beni buraya getirdiği için önce Allahıma bin şükür olsun. Şimdi bu tavanda gözlerimi kaldırdığımda yukarıda annemi ve babamı bana gülümserken, beni öperken görüyorum. Çok mutluyum."


Doğuş gazozun kapağını açtı
Doğuş Holding halka açılma hazırlıkları yapan Erbak Uludağ şirketinin yüzde 30'unu alarak meşrubat sektörüne adım attı. Türkiye'nin en büyük gıda sektöründeki kuruluşlarına bir halka daha ekledi.


5 yılda 31 kurban
Ankara'da Mehmet Menteş, İstanbul'da da Sebahattin Oğul, taksilerine aldıkları kişilerce katledildi. 1 yılda 6 arkadaşlarını kaybeden taksiciler isyanda!


Sen de mi Holbrooke?
Amerika, ünlü diplomat Richard Holbrooke şokunu yaşıyor. Clinton'ın BM Büyükelçiliği için düşündüğü başarılı diplomatın mali dökümanlarda yolsuzluk yaptığı ortaya çıkan Holbrooke'un siyasi geleceği sona ermek üzere. .


Beşiktaş'ta isyan
Yönetim, Toshack başta olmak üzere futbolcuların, menacerlerin ve masörlerin toplam 15 milyar liralık primlerini kesince dün yapılması gereken idman boykot edildi. Galli teknik adam, "Biz federasyonun yaptığı haksızlıklar ile uğraşırken Yönetim Kurulu'nun geçen yıldan kalan cezaları primlerden kesmesi çok yanlış" diyerek istifanın eşiğine geldi.


© COPYRIGHT 1998 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakki saklidir)
Bu sayfa YORE Yorum ve önerileriniz icin: editor@sabah.com.tr