kapat

ÇARŞAMBA 02 EYLÜL 1998

Kılıçlar çekildi!

Başkan Süleyman Seba "Eğer istediğimiz stad kirası Federasyona maçtan bir gün önce yatırılmazsa İstanbulspor'u BJK İnönü Stadı'na sokmayacağız" dedi. Başkan Cem Uzan ise "Buna güçleri yetmez" diye konuştu

BEŞİKTAŞ'IN İnönü Stadı'nı İstanbulspor'a 100 bin dolara kiralaması ve Başkan Cem Uzan'ın Galatasaray maçında bilet fiyatları yüzünden kendisine edilen küfürleri "Beşiktaşlı yöneticilere aynen iade ediyorum" demesi ile başlayan tartışma dün Başkan Süleyman Seba'nın basın toplantı düzenlemesiyle devam etti. Seba "Stadı istediğimiz fiyattan kiralayabiliriz. Bize bu konuda kimse yaptırım uygulayamaz" dedi.

Seba şöyle devam etti: "Piteşti ve Galatasaray maçı ile konser için 240 bin dolar yerine kulübümüz hesabına İstanbulspor 2 milyar 600 milyon lira yatırmıştır. Bu komik bir bedeldir. Biz yine de Sarı-Siyahlı kulübe son maçta stadı tahsis ettik. Merhametten maraz doğdu. Bütün bu kolaylıklara rağmen Beşiktaş'a dil uzatan, Türkiye'nin hukuk devleti olduğunu unutan İstanbulspor Başkanı'na Beşiktaş'ın sahipsiz olmadığını hatırlatmak isteriz.."

Bundan sonra maçtan 24 saat önce kira bedelinin yatırılmaması durumunda İstanbulspor'a İnönü'nün kapılarının açılmayacağını söyleyen Seba "Cem Uzan, İstanbulspor'un şerefli mazisi ve adının ağırlığını taşıyamamaktadır" dedi. Seba, Galatasaray maçında stadda 3.5 milyarlık hasar olduğunu ve bunu Uzan'dan talep ettiklerini söyledi.

Uzan ise "Bizim isyanımız 100 bin dolarlık stad kirasına.. Beşiktaş, bize İnönü'yü vermemezlik edemez. Bu konuda Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nden söz aldık" dedi.

Bugün toplanacak olan federasyonun bu konuyu çözüme kavuşturacağı ve stad bedelini 30 bin dolar olarak açıklayacağı belirtildi.


© COPYRIGHT 1998 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakkı saklıdır)
Yorum ve önerileriniz için: editor@sabah.com.tr