kapat

ÇARÞAMBA 02 EYLÜL 1998

Kadýn cezaevinde bir transeksüel!

1984 yýlýnda ameliyatla kadýn olan Ýngiliz avukat MacRae, kadýnlar cezaevine gönderilen ilk transeksüel olarak tarihe geçti

Müvekkilini dolandýrmak suçundan mahkeme önüne çýkan Ýngiliz avukat Alexandra MacRae, yargýlandýðý davada 16 bin sterlin ödemeye mahkžm edildi. Parayý ödemeyi reddedince cezasý 15 ay mahkžmiyete dönüþtürüldü. Davanýn asýl sürpriz kararý yargýcýn son açýklamasýyla geldi; MacRae, yargýnýn "kadýn olarak" tanýdýðý ilk transeksüel mahkžm sýfatýyla tarihe geçti. 1.96 boyundaki MacRae, Aberdeen'deki kadýnlar hapishanesinde 15 ayýný geçirecek.

Bu süre zarfýnda, dört kez deneyip her defasýnda kapýsýndan döndüðü Parlamento'yu bu kez nasýl garantileyeceðini düþünecek. Zira MacRae, deðiþik cinsiyetlerle politikayý da denemiþ bir transeksüel. Ýskoçya Milli Partisi'nin sadýk bir neferi olan MacRae, parti tarafýndan iki kez kadýn, iki kez de erkek olarak aday gösterildi.

MacRae'nin kafalarý karýþtýran bir diðer özelliði de hâlâ eski karýsýyla olan evliliðini sürdürüyor olmasý. 1980'lerin baþýnda evlenen 57 yaþýndaki MacRae, 1984 yýlýnda kendisini kadýn yapan ameliyatý geçirmesine raðmen, her nedense, karýsýný boþamaya gerek duymadý.


© COPYRIGHT 1998 MERKEZ GAZETE DERGÝ BASIM YAYINCILIK SANAYÝ VE TÝCARET A.Þ. (Her hakký saklýdýr)
Yorum ve önerileriniz için: editor@sabah.com.tr