kapat

ÇARŞAMBA 02 EYLÜL 1998

Fazilet kampa girdi

FP Genel Başkanı Recai Kutan, Kızılcahamam'da seçim kampına giren milletvekillerine seslendi. Kutan, partilere de barış çağrısı yaptı.

Kızılcahamam- Fazilet Partisi 18 Nisan seçimlerine hazırlık yapmak ve seçim stratejilerini belirlemek amacıyla, milletvekillerini ve Danışma Meclisi'ni Kızılcahamam Patalya Otel'de seçim kampına aldı.

Partilere seslenen FP Genel Başkanı Recai Kutan, 1 Eylül'ün Dünya Barış Günü olduğunu hatırlatarak, tüm toplum kesimlerini barışa çağırdı. Toplantıda, sadece 18 Nisan'a değil, yeni yüzyıla ve iktidara hazırlık yaptıklarını kaydeden Kutan, "Yanlızca 18 Nisan değil, yeni yüzyılın hazırlığını ikmal etmeye çalışıyoruz. Türkiye'nin en büyük partisi olarak sorumluluklarımızın bilincindeyiz. Bu gerçeği millet görmüştür, devleti yönetenler de görecektir" dedi. Tüm toplum kesimlerini barışa çağıran Kutan, "Toplumumuzu ateşkese çağırıyoruz, herkese barışı ellerimizi uzatıyoruz. Hemen ve şimdi barış. Savaş baltalarını herkes, hepimiz toprağa gömmeliyiz. Birbirimizi farklılıklarımızla olduğu gibi kabul etme kültürüne olgunluğuna sahip olmalıyız. Birbirimiz üzerinde ideolojik, hegemonya kurma mücadelesinden vazgeçmeliyiz" dedi.

Kutan, "Bizim bir tek ülkemiz, bir tek ordumuz var. Türkiyemizi ve ordumuzu yıpratacak, her türlü eylemin karşısında oluruz. Askerin siyaset malzemesi yapılmasına herkesten çok biz karşıyız. Atatürk de, askerin siyaset dışı kalmasını istemişti. Biz de bunu destekliyoruz. Asker düşmanlığı yapan siyaset simsarlarına da karşıyız" diyerek sözlerine devam etti.

Kutan RP'nin kaybolan bir trilyonun sorulması üzerine de, "Ben FP'nin Genel Başkanıyım. Bu konularda konuşturmak için çenenizi hiç yormayın. Ben FP'nin işleri ile meşgulüm. Bu konuya, bir saatimi bile harcamadım. Bu işle uğraşan hukukçular var" dedi.

Eşleriyle geldiler

Toplantıya milletvekili eşleri de büyük ilgi gösterdi. Çoğu odalarında dinlenmek yerine yaşları büyük olan çocuklarıyla birlikte toplantıya katıldı. Toplantıda çarşaflı ve siyah gözlüklü eşler dikkat çekti. Bazı milletvekillerinin eşleri ise otelin çamlık alanında çocuklarıyla birlikte gezinti yaptı.

FP'nin, Kızılcahamam kampında milletvekillerine Türkiye'nin güncel konularıyla ilgili bir soru cevap metni dağıtıldı. Soru cevap metni FP'lilerin güncel konularda kamuoyuna aynı çerçevede cevap vermeleri amacıyla hazırlandı. Milletvekillerinin toplantısı 1-3 Eylül, Danışma Kurulu'nun toplantısı ise 4-6 Eylül tarihleri arasında yapılacak.

NEVİN BİLGİN


© COPYRIGHT 1998 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakkı saklıdır)
Yorum ve önerileriniz için: editor@sabah.com.tr