kapat

ÇARŞAMBA 02 EYLÜL 1998

Zirve cenazede buluştu

Ankara- Savunma Sanayi Müsteşarı Yalçın Burçak'ın babası, Demokrat Parti döneminin Bakanlarından Prof. Rıfkı Salim Burçak'ın Kocatepe Camii'ndeki cenaze namazı devlet zirvesinde yer alan isimleri bir araya getirdi.

Cenaze törenine Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Başbakan Mesut Yılmaz, Meclis Başkanvekili Hasan Korkmazcan, Başbakan Yardımcısı ve Milli Savunma Bakanı İsmet Sezgin, Demokrat Parti Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Korkut Özal, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlhan Kılıç, Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri Orgeneral Ergin Celasun, DYP Milletvekili Necmettin Cevheri, Özelleştirme İdaresi Başkanı Uğur Bayar, Türk-İş Genel Başkanı Bayram Meral ile çok sayıda yüksek rütbeli subay ve işadamı katıldı.

Hoca ismi karıştırdı

Cenaze namazını Erzurumlu Naim Hoca kıldırdı. Naim Hoca, Salim Burçak'ın adını söylerken şaşırdı ve "Ekrem Bey'i yolcu ediyoruz" dedi.

Ancak, Naim Hoca daha sonraki konuşmalarında Salim Burçak'ın adını doğru söyledi ve "Salim Bey'i Allah'a emanet ediyoruz" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın elini sıkan Naim Hoca, Milli Savunma Bakanı Sezgin ile DYP Milletvekili Cevheri'yi de yanaklarından öptü. Naim Hoca namazdan sonra bir süre Korkut Özal'la birlikte yürüyerek sohbet etti.

85 yaşında vefat eden Salim Burçak, 3 dönem Erzurum milletvekili olarak parlamentoda görev yapmış, 2'nci Menderes Hükümeti'nde önce Gümrük ve Tekel, daha sonra da Milli Eğitim Bakanlığı yapmıştı.


© COPYRIGHT 1998 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakkı saklıdır)
Yorum ve önerileriniz için: editor@sabah.com.tr