kapat

ÇARŞAMBA 02 EYLÜL 1998

Çakıcı dosyası Dışişleri'nde

Ankara- Adalet Bakanı Hasan Denizkurdu, Çakıcı'nın iade talebine ilişkin hazırlanan dosyanın Dışışleri Bakanlığı'na gönderildiğini, böylece konuya ilişkin çalışmanın tamamlandığını bildirdi. Dosya, Dışişleri tarafından bir kuryeyle Fransa'ya ulaştırılacak.

Dosyada Çakıcı'nın suçları iki grupta toplandı. Bunlar, "adam öldürmeye azmettirme" ve "suç işlemek için teşekkül oluşturma" şeklinde gruplanıyor. Dosyada, Fransa'nın idam cezasını gerekçe gösterip iade talebini reddetmesi olasılığına karşılık, Türkiye'de 1984'ten beri Yargıtay onayından da geçen idam cezalarına TBMM'nin onay vermediği hatırlatıldı. Dosyada ayrıca, TCK'da değişiklik öngören Yasa Tasarısı'nda bütün fiiller için idam cezasının kaldırılmasının da öngörüldüğü, bu tasarının kısa sürede ele alınacağı da ifade edildi.

Öte yandan, Milli Savunma Bakanı İsmet Sezgin, gazeteci-yazar Uğur Mumcu cinayeti ile Alaattin Çakıcı arasında bir bağlantı kurulabileceğini sanmadığını söyledi. Sezgin, konuyla ilgili bir soru üzerine "Yani, bu bir senaryo olur. 'Yok' denmez, ama 'var' demek de zor" dedi.


© COPYRIGHT 1998 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakkı saklıdır)
Yorum ve önerileriniz için: editor@sabah.com.tr