kapat

ÇARŞAMBA 02 EYLÜL 1998

Baykal'dan Çakıcı eleştirisi

Ankara- CHP Parti Meclisi (PM), yapılan tadilat sonrasında yeni salonunda toplandı.

Toplantının başlangıcında CHP'nin Dünya Barış Günü, 4 Eylül Sivas Kongresi, 9 Eylül CHP'nin Kuruluş Yıldönümü ve Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bastırdığı afişler salona asıldı ve basına tanıtıldı.

CHP lideri Baykal, çetelerin, kurumlaşma açısından yer yer siyasi sistemin önüne geçtiğini belirterek, "Çetelerle mücadelenin öncüsü olması gereken kurumlar, birer çete karargahı haline gelmiştir. Milletvekilleri, İçişleri Bakanlığı ile çeteler arasında utanmadan postacı görevini görürlerse, çeteyle mücadele yapıldığına inanmak mümkün mü?" diye sordu.

Yılmaz'ın "Devlet Çakıcı'yı kullanmamıştır" dediğini hatırlatan Baykal, "Devletin Çakıcı'yı kullanmasından çok, Çakıcı'nın devleti kullanması daha vahimdir" dedi. Çakıcı'nın bazı ifadelerinin yayınlanmasının devlet tarafından engellendiği iddialarını hatırlatan Baykal şöyle konuştu: "Çete korkusuyla çete mücadelesi yapılamaz. 'İrticayla, yolsuzlukla, çeteyle mücadele ediyorum' deyip onlarla her türlü ilişkiyi sürdürdüğünüz müddetçe bu mücadeleden sonuç alınamaz."


© COPYRIGHT 1998 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakkı saklıdır)
Yorum ve önerileriniz için: editor@sabah.com.tr