kapat

ÇARŞAMBA 02 EYLÜL 1998

Mehmetçik ölümsüzleşti

Ankara- Kara Kuvvetleri Komutanlığı Mehmetçik Anıtı, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu tarafından dün törenle açılırken, Kara Kuvvetleri Komutanlığı 2 Numaralı Girişi'nin, bekleme salonunun duvarında yer alan yazı herkesin ilgisini çekti.

Duvardaki Atatürk fotoğrafının altında "Vatanı kurtarmak gibi bir suç işledim diye büstlerimi kırdılar, küfrettiler, Yetmedi; yaşasaydı bizden olurdu dediler, hiçbir şey bu kadar ağırıma gitmedi" sözlerinin yazılı olduğu görüldü. "Yaşasaydı bizden olurdu" sözünün kapatılan RP'nin eski lideri Necmettin Erbakan'ın, "Atatürk yaşasaydı Refahçı olurdu" sözlerine bir cevap teşkil ettiği gözlendi.

Mehmet Anıtı'nın açılış töreninde konuşan Kara Kuvvetleri Komutanlığı Genel Sekreteri Kurmay Kıdemli Albay Tayyar Elmas, tanıtın Mehmetçik'i ölümsüzleştirdiğini belirtti.

Kompozisyonu Kültür Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürü Mehmet Özel tarafından hazırlanan Anıt'ta yer alan heykeller heykeltraş Sait Rüstem tarafından yapıldı. Anıt, doğal granit, traverten ve Ankara-Antalya taşından yapıldı. Anıtın kaidesi 2 metre, fiberglas malzemeden yapılan heykelleri ise 3.5 metre yüksekliğinde.

Anıt, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu tarafından açıldı ve daha sonra İstiklal Marşı söylendi. Törende Org. Kıvrıkoğlu, Güzel Sanatlar Genel Müdürü Mehmet Özel ve heykeltraş Sait Rüstem'e şilt verdi. Kıvrıkoğlu, şilt verirken anıta ilişkin düşüncelerini "Son derece güzel, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yakışır bir eser olmuş" sözleriyle belirtti.


© COPYRIGHT 1998 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakkı saklıdır)
Yorum ve önerileriniz için: editor@sabah.com.tr