kapat

ÇARŞAMBA 02 EYLÜL 1998

Hain işbirliği

PKK teröristleri Bağdat'ta tedavi ediliyor. Silah ve propoganda malzemesi ve para yardımı yapılıyor. Bağdat, Tahran ve Şam PKK'ya yardım konusunda işbirliği içinde.

SAVAŞ SÜZAL (WASHINGTON)

Irak lideri Saddam Hüseyin, PKK lideri Öcalan ile işbirliğini artırdı. Saddam'ın Kuzey Irak'taki Kürt bölgelerinde PKK teröristlerine yığınak sağladığı bildiriliyor. Haberi Washington'daki Amerikan savunma çevreleri de doğruladı.

Erbil'in güneydoğusunda bulunan Mahmur kasabasında PKK teröristlerinin barındığı bir mülteci kampı kuruldu. Ayrıca Bağdat'ın teröristlere Sinjar ve Rabia bölgelerinden geçiş kolaylığı sağlamaları için İran ve Suriye ile işbirliği içinde olduğu belirtildi.

Kuzey Irak'taki Kürt bölgeleri yakınlarına Bağdat hükümetinin yığınak yapmaya devam ettiği ve bu askeri harekatları olağan birliklerin yer değiştirmesi olarak savunduğu da vurgulandı. Irak'ın geri çektiği her birliğe karşılık iki yeni birlik bölgeye sürdüğüne dikkat çeken yetkililer, bu birliklerin Fayda, Dahuk ve Musul ile Erbil yakınlarına ağır silahlarla donatılarak bölgeye yerleştirildiklerini bildirdiler.

Bölgede Bağdat hükümetinin terör estirerek, Kürt kimliğini ezme çabaları içine girmesi bir zamanlar ittifak içinde bulunduğu Celal Talabani önderliğindeki Kürt gruplarını da rahatsız ediyor. Teröristlerin ayrım gözetmeksizin Kürt kökenli kadın ve çocuklara saldırması Talabani grubu içinde tehdit unsuru oluşturuyor.

Bağdat hükümetinin yaralı teröristleri Bağdat'a getirterek alarak tedavi ettirdiği, PKK'ya ait propaganda malzemelerinin basım işlerinin başkentte yapıldığı, teröristlere Irak içindeki kamplarının korunduğu ve Saddam Hüseyin yönetiminin para ve silah yardımında bulunduğu da tespit edildi. KDP lideri Mesut Barzani'nin bu konuyu görüşmek üzere Washington'a gideceği belirtiliyor.


© COPYRIGHT 1998 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakkı saklıdır)
Yorum ve önerileriniz için: editor@sabah.com.tr