kapat
SABAH ONLINE ARKA KAPAK

ÇARŞAMBA 02 EYLÜL 1998



Çiller Ailesi'ne şok

Maliye Bakanlığı, Tansu ve Özer Çiller'in "yalan beyan, haksız servet, serveti gizleme ve mal kaçırma" suçlarından dava açılmasını istedi



2 sürpriz tanık

Özdemir Sabancı ve 2 arkadaşının öldürdüğü suikastle ilgili olarak, Sabancı Center'de görevli olan ancak sonra işlerine son verilen 2 personel dinlenecek. Ancak personelden birinin izi bulunamıyor.



Mehmetçik ölümsüzleşti

Kara Kuvvetleri Komutanlığı Mehmetçik Anıtı, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu tarafından dün törenle açılırken, Kara Kuvvetleri Komutanlığı 2 Numaralı Girişi'nin, bekleme salonunun duvarında yer alan yazı herkesin ilgisini çekti.



Baykal'dan Çakıcı eleştirisi

CHP Parti Meclisi (PM), yapılan tadilat sonrasında yeni salonunda toplandı. Toplantının başlangıcında CHP'nin Dünya Barış Günü, 4 Eylül Sivas Kongresi, 9 Eylül CHP'nin Kuruluş Yıldönümü ve Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bastırdığı afişler salona asıldı ve basına tanıtıldı.



Yılmaz: Çeteyi yaşatmayız

Başbakan Mesut Yılmaz, hafta sonu bombalı saldırıya uğrayan ANAP Bakırköy İlçe Merkezi'ni ziyaret edip geçmiş olsun dileğinde bulundu.



Çakıcı dosyası Dışişleri'nde

Adalet Bakanı Hasan Denizkurdu, Çakıcı'nın iade talebine ilişkin hazırlanan dosyanın Dışışleri Bakanlığı'na gönderildiğini, böylece konuya ilişkin çalışmanın tamamlandığını bildirdi.



Zirve cenazede buluştu

Savunma Sanayi Müsteşarı Yalçın Burçak'ın babası, Demokrat Parti döneminin Bakanlarından Prof. Rıfkı Salim Burçak'ın Kocatepe Camii'ndeki cenaze namazı devlet zirvesinde yer alan isimleri bir araya getirdi.



Fazilet kampa girdi

FP Genel Başkanı Recai Kutan, Kızılcahamam'da seçim kampına giren milletvekillerine seslendi. Kutan, partilere de barış çağrısı yaptı.



Sezgin: İttifak yapmayacağız

Başbakan Yardımcısı ve Milli Savunma Bakanı İsmet Sezgin, İstanbul Valiliği'nde yaptığı basın toplantısında, hükümetin icraatlarını ve seçim konusundaki görüşlerini dile getirdi.



Meclis vurgunu için ilk karar

Meclis Genel Kurul Salonu yolsuzluğunda yargı süreci işlemeye başladı. Meclis Genel Sekreter eski Yardımcısı Fahri Köprülü ve Meclis Teknik Daire eski Başkanı Mehmet Mısırlı hakkında "Lüzumu muhakeme" kararı verildi.



Adli komedi

Adı Ahmet Korutürk. Evine giren hırsızı vurdu. Öldü zannedilen hırsız hastanede tedavi olup kayıplara karışırken Ahmet Bey, "Adam öldürmeye tam teşebbüs"ten 24 yıl hapis cezası istemiyle 6 aydır cezaevinde..



Şikayete geldi intihar etti

Erzurum'da, 1 hafta önce, gece yarısı İsmail Hırtızlı'nın (55) evine gelen ve kendilerini polis olarak tanıtan Nevzat Coşkun, Haydar Akdağ ve Harun Dikilitaş, Hırtızlı'yı soyarak, Dikilitaş'la çıplak fotoğraflarını çektiler.



Prostat müjdesi

Amerika'da geliştirilen ve prostat kanserini ameliyatsız tedavi eden "Brachythrepy" yöntemi çok başarılı sonuç verdi.



Eğlencenin diğer adı

Dünya yine dansın ve müziğin ayine dönüştüğü karnavallere sahne oluyor. İngiltere'de düzenlenen geleneksel Notting Hill Karnaval'i de, milyonlarca çılgının katılımıyla gerçekleşiyor.



Güneş kremi skandalı

Güneş ışığına maruz kalan ciltlerin erken yaşlanmasının nedeni bulundu. Amerika'daki California Üniversitesi'nden Dr.John Simon ve Dr.Kerry Hanson'ın araştırmasına göre, güneş kremlerinin içeriğinde kullanılan kimyasal bir madde yaşlanmaya yol açıyor.



Türk Sineması Seden'i yitirdi

Ürlü senarist, yönetmen ve TV dizilerinin büyük ustası Osman F. Seden dün yaşamını yitirdi. Seden'in ölümü sinema çevrelerinde şok etkisi yarattı.



Zoraki balayı!

Sürpriz nikahın ardından eşi Sinem ile İstanbul'a dönen Baliç, evinin gazetecilerce kuşatıldığını görünce, geceyi Suadiye Oteli'nde geçirdi



Devletin peşinde!

Avukat Atila Gürcan, mesleki yaşantısının büyük bölümünü devlete karşı işlenen suçların peşine düşerek geçirdi. TBMM Soruşturma Komisyonları'nda uzmanlık yaptı.



İki parçaya ayrıldı

Yanında açılan inşaat çukuruna kayan 2 katlı bina ikiye bölündü. Yatak odası ve banyo çukura düştü; salon ayakta.



Kadın cezaevinde bir transeksüel!

1984 yılında ameliyatla kadın olan İngiliz avukat MacRae, kadınlar cezaevine gönderilen ilk transeksüel olarak tarihe geçti



Ortadoğu'ya yeniden döndük

Ortadoğu, "inisiyatif alan", "girişim başlatan", barış, istikrar ve ekonomik gelişme yönünde "proje öneren" ciddi, etkin ve güvenilir bir Türkiye ile muhatap olmuştur. Bu, Türkiye'nin bölgedeki konumunu güçlendirmektedir.


© COPYRIGHT 1998 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakki saklidir)
Bu sayfa YORE Yorum ve önerileriniz icin: editor@sabah.com.tr