kapat

PAZARTESİ 17 AĞUSTOS 1998

Çiller çark etti

DYP'nin ittifak arayışı içinde olmadığını belirten Çiller, Biz ittifakı ANAP'a teklif ettik ama Yılmaz reddetti. Sol cephenin liderliğini tercih etti" dedi.

DYP lideri Tansu Çiller, gazeteci Mehmet Barlas'ın evinde verilen yemekte oluştulan FP,YDP, DP, DYP ittifakını reddetti ve "Biz düzmece, sanal ittifakların peşinde olmayız. Biz ittifakı yasal olarak Meclis'e taşıdık ve ANAP'a önerdik. Ama, Yılmaz kaçtı. Yılmaz, sol cephenin liderliğine soyundu. Asıl ittifakı ANAP'la DSP yapmıştır" dedi.

Çiller dün partisinin başkanlık divanı toplantısı öncesinde yaptığı açıklamada, parti liderlerin özel bir davette biraraya gelmelerinin "ittifak" ve "cephe" olarak adlandırılıp saptırıldığını söyledi.

"Meclise biz indirdik"

"Gizli ittifak, 5-10 gazeteciyle birlikte, özel bir davette yapılmaz. Biz muhalefetteki herkesle görüşürüz, talanı konuşuruz. DYP, ne bu toplantıda, ne de başkasında ittifak önerisinde bulunmamıştır" diyen Çiller, DYP'nin tek başına iktidara geleceğini savundu. Çiller, "DYP, ittifaka yasal çerçevede sıcak bakar. Yasa önerisini de Meclis'e biz indirdik. Seçimden ittifak çıkaralım dedik. Bu düzmece, sanal bir ittifak arayışı değildi. Herkesin önünde tartışmaya açtık. ANAP'a elimizi uzattık. Ama, Yılmaz reddetti" dedi ve şöyle konuştu:

" Tarihin hiçbir partiye nasip etmediği şansı DYP, ANAP'a vermiştir. Bunu kullanamayan ANAP Genel Başkanı Yılmaz, DYP'yi arkadan vurmuştur. Hâlâ yolsuzluk belgelerini açıklamasını bekliyorum. Bu kişinin kendisi burnuna kadar çamura batmıştır. Biz, ittifak yetkili kurullardan çıkarsa, en çok oy alan partinin genel başkanlığında birleşme önerdik. Yüreği yetiyorsa, Yılmaz cevap versin. Sanal ittifaklar üzerine konuşmasın. Biz ittifak içinde değiliz, ama ANAP Genel Başkanı'nın ağzından çıkan ANAP-DSP ittifakı var. Yılmaz, ANAP'ın başına uygun değil. Sol partinin liderliğine soyunmuştur. Sol cephenin liderliği Yılmaz'a yakışmıştır. Sol ittifak kendisine mübarek olsun."


© COPYRIGHT 1998 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakkı saklıdır)
Yorum ve önerileriniz için: editor@sabah.com.tr