kapat

PAZARTESİ 17 AĞUSTOS 1998

30'da dondur 40'ta doğur

Kariyerini çocuk sahibi olmak için riske atmak istemeyen 32 yaşındaki İngiliz kadın, "embriyo dondurma" yöntemiyle 40'ından sonra doğuracak

İNGİLTERE'DE mesleki kariyerini riske etmemek için, dölenmiş yumurtalarını şimdiden dondurup 40 yaşından sonra doğuracağını açıklayan 32 yaşındaki bankacı kadın tartışma yarattı. Adı açıklanmayan kadın ve 34 yaşındaki eşi, İlford'daki Bupa Roading hastanesinden Dr. Paul Rainsbury'e başvurarak, embriyolarını dondurmak istediklerini belirtiler. Böylece kadın hem çocuk sahibi olacak hem de 40'ından sonra doğurmanın getirdiği bütün risklerden kurtulacak.

SUNDAY Times gazetesinin yer verdiği haber İngiltere'de tartışma yarattı. Bourn Hail Kliniği uzmanlarından Peter Brimaden "Bu kez fazla oluyorlar. Bu teknik kısır insanlar için geliştirildi" dedi. Cambridge Üniversitesi'nden Dr. Melissa Lane ise, "Kadın için doğum kontrol hapı kullanmak kadar doğal bir olay" diyerek bunun yaygınlaştırılmasını istedi. İngiltere'de yasalar, dondurulan ceninlerin 10 yıla kadar muhafaza edilmesine izin veriyor.


© COPYRIGHT 1998 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakkı saklıdır)
Yorum ve önerileriniz için: editor@sabah.com.tr