kapat

PAZARTESİ 17 AĞUSTOS 1998

PKK'lılar kaçma talimatı bekliyor

İskenderun Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ethem Erdağı, "Şu anda dağlarda, yakın takip altındaki yalnız 13 terörist kaldı" dedi

Tümgeneralliğe terfi ederek Genelkurmay Başkanlığı Harekat Daire Başkanlığı'na atanan İskenderun Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ethem Erdağı, bölgede üs kurmaya çalışan bölücü örgütün büyük darbe yediğini belirterek, "Moralsiz ve desteksiz kalan PKK'lılar, liderlerinden kaçma talimatı bekliyorlar" dedi.

Kaymakam Günhan Sarıkaya'ya veda ziyaretinde bulunan Tuğgeneral Erdağı, Amanos Dağları'nda üs kurmayı amaçlayan bölücü örgüt militanlarından 84'ünün etkisiz hale getirildiğini söyledi.

Panik halinde bulunan bölücü örgüt üyelerinin kaçmak için liderlerinden emir beklediğini kaydeden Tuğnereral Erdağı, şöyle konuştu: "Amanoslar'da üs kurmaya çalışan bölücü örgüt mensupları, güvenlik güçlerinden büyük darbe yedi. Düzenlenen operasyonlarda örgüt etkisiz hale getirildi. Şu anda dağlarda, yakın takip altındaki yalnız 13 terörist kaldı."

Korucu şehit oldu

Ağrı'nın Taşlıçay ilçesi Gümüşlü köyünde, dün sabah, 5 kişilik bir korucu timi, köy yolunda mayın kontrolü yaparken, Selahattin Kaya (28) adlı korucu, teröristler tarafından yola düşenen bir mayına bastı. Mayının patlaması sonucu Kaya, olay yerinde hayatını kaybetti. Diğer korucular olaydan yara almadan kurtuldu.

İmamı kaçırdılar

Batman'ın Beşevler Mahallesi'ndeki Peygamber Camii İmamı Arif Baskın (25), önceki akşam yatsı namazını kıldırdıktan sonra evine dönmek için dışarı çıktı. Ancak, dışarıda bekleyen ve kimlikleri henüz belirlenemeyen silahlı 2 kişi imamı bir otomobile bindirerek kaçırdılar. Bir yıl önce Peygamber Camii İmamlığı'na atanan Arif Baskın'ın kimler tarafından kaçırıldığı henüz kesinlik kazanmadı. Evli olan Baskın'ın kurtarılması için polis alarma geçti.


© COPYRIGHT 1998 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakkı saklıdır)
Yorum ve önerileriniz için: editor@sabah.com.tr