kapat

PAZARTESİ 17 AĞUSTOS 1998

'Gökçek'in haberi olmadan belediyede yaprak kıpırdamaz'

Muradiye Vakfı, vakıfla ilişkili şirketler ve Ankara Belediyesi arasındaki bağlantıları ilk kez Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi Bağımsız Üyesi Muzaffer Saraç gündeme getirdi.

Saraç, SABAH'a yaptığı açıklamalarla vurguna dikkat çekti ve basında yer almasını sağladı. 26 Eylül 1996'da başlayan ve sonraki günler de süren yayınlarda, Saraç, konuyu tüm boyutlarıyla anlattı ve gazetemizde yayınlanan haberler üzerine İçişleri Bakanlığı soruşturma başlattı. Soruşturmanın açılmasına yol açan açıklamaları yapan Saraç, dün konu ile ilgili olarak SABAH'a şu değerlendirmeyi yaptı:

"Bugüne kadar elde edilenler ile devam eden soruşturmaların bitmesi halinde olayın ne kadar vahim olduğu ortaya çıkacaktır. SABAH'ın 1996 yılında başlattığı ve ısarlı bir biçimde yürüttügü yayınların ne kadar haklı olduğu da ortaya çıkmıştır. Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in haberi olmadan belediyede yaprak kıpırdamaz. Gökçek, bu işlerden kendisinin haberi olmadığını, ihalelerden bilgisi bulunmadığını söylemekle kendisini kurtaramaz. Gökçek, ASKİ'de yapılan trilyonluk ihalelerin hiçbirisine imza atmaz. Ancak tüm kararlar Gökçek'in talimatıyla alınır."

Melih Gökçek'in "Belalısı" olarak bilinen Muzaffer Saraç, ihaleye yasağı getirilen 29 şirketten başka 3 şirketin daha Muradiye Vakfı ile bağlantılı olduğunu açıkladı.

Belediyeden büyük işler alan bazı şirketlerin de incelenmesi gerektiğini belirten Saraç, bunlar arasında Kocatepe Otoparkı'nı yapan Poyraz İnşaat, doğalgaz sayaç ihalesini alan Alfagas ve Birlik İnşaat'ın da bulunduğunu belirtti. Saraç bu şirketlerin aldığı ihale miktarlarının bugünkü fiyatlarla 35 trilyon liraya ulaştığını öne sürdü.


© COPYRIGHT 1998 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakkı saklıdır)
Yorum ve önerileriniz için: editor@sabah.com.tr