kapat

PAZARTESİ 17 AĞUSTOS 1998

Polis katili

İstanbul'da geçen yıl bir polis memurunu öldüren, PKK'nın "canlı bomba"sı Gülseren Özdemir, "Silahım tutukluk yapmasaydı diğer 2 polisi de öldürecektim" dedi

ÜMRANİYE Dudullu'da inşaat halindeki karakolda görev yaptıkları sırada PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan polis memuru İsmail Akkoyun ile yaralanan Recep Aköner ve Akif Keçeci'nin kanı yerde kalmadı. Saldırıyı gerçekleştiren dördüncü terörist Gülseren Özdemir de, Adana'da yakalandı. Özdemir'in üzerinde, bir adet cep telefonu, sahte nüfus cüzdanı, vergilendirme adı altında halktan zorla toplanmış 140 milyon lira para ele geçirildi.

Kırsala gönderildi

20 yaşındaki Gülseren Özdemir'in, polis tarafından arandığı ve takip edilebileceği düşüncesi ile PKK'nın Marmara Bölge Komutası tarafından kırsala gönderilmek istendiği anlaşıldı. Kırsala gitmeyi reddeden dişi militanın, canlı bomba olmaya karar vererek eylem için Adana'ya gittiği ve eylemi gerçekleştiremeden yakalandığı açıklandı. Terörle Mücadele Şubesi'nde sorgusu süren Özdemir, Dudullu'daki saldırıyı soğukkanlılıkla anlattı.

İstanbul DGM'de

OLAYDA kullandıkları Kaleşnikof marka otomatik tüfeğin tutukluk yapmasının, diğer iki polisin ölümünü engellediğini belirten Özdemir, "Silah tutukluk yapmasaydı diğer ikisini de öldürecektim" dedi. Dişi militan sorgusunun ardından İstanbul DGM'ye çıkartıldı. Yukarı Dudullu'da 28 Kasım 1997'de gerçekleştirilen saldırıyla ilgili olarak 4 militandan biri Fatih'teki hücre evinde ölü ele geçirilmiş, diğer 2'si de sağ yakalanmıştı.

MUHARREM ÇAĞLAR


© COPYRIGHT 1998 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakkı saklıdır)
Yorum ve önerileriniz için: editor@sabah.com.tr