kapat

PAZARTESİ 17 AĞUSTOS 1998

ZİRVEDEN NOTLAR

Dinçmen: Kravatları çıkarın, spor olun

* Türkiye Bankalar Birliği'nin evsahipliğini üstlendiği "Yeni Vergi Kanunları çerçevesinde Bankaların vergilendirilmesi" semineri, hafta sonunda Antalya Sheraton Oteli'nde yapıldı.

* Mali sektörün yoğun ilgi gösterdiği toplantıya 80 civarında bankacı katılırken, ekonomi kurmayları da üst düzeyde temsil edildi. Hazine Müsteşarı Yener Dinçmen, Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Süreyya Serdengeçti, Hazine Müsteşar Yardımcısı Cüneyt Sel, Gelirler Genel Müdürü Nevzat Saygılıoğlu, Hazine Kamu Finansmanı Genel Müdürü Emin Dedeoğlu, Gelirler Genel Müdür Yardımcıları Fikret Demir ve Osman Arıoğlu da toplantıda hazır bulundular.

* Seminer öncesinde, bir ara kıyafet problemi yaşandı. Ancak devreye giren Hazine Müsteşarı Dinçmen, tüm bürokrat ve bankacılardan kravatlarını çıkarmalarını istedi. Dinçmen, "Spor giyinin. Rahat bir ortamda konuşalım" dedi.

* Seminerin ilk gününde, Bankalar Birliği Genel Sekreteri Ekrem Keskin, "Türkiye ekonomisi ve Türk bankacılık sistemi", Gelirler Genel Müdürü Nevzat Saygılıoğlu ise, "Yeni vergi düzenlemeleri ve beklentiler" konulu birer tebliğ sundular. Toplantıda, Hazine Müsteşarı Yener Dinçmen'in bankalara yönelik bilgilendirmesi ve zaman zaman duayen edasıyla uyarılarda bulunması dikkati çekti.

Vergi reformu Maruşka gibi...

* Gelirler Genel Müdürü Saygılıoğlu, vergi reformunu Ruslar'ın ünlü "Matruşka" bebeklerine benzetti. Saygılıoğlu, "Bu bebeklerin içinden daha çok bebek çıkar" deyince, bankacılar arasında gülüşmeler oldu. Mali sektör temsilcilerinden bazıları Pazar günü Saygılıoğlu ve ekibiyle bir araya gelerek, vergi kimlik numarasının banka işlemlerinde kullanılması ve mali milat konularını görüştü. Saygılıoğlu, daha sonra tatilini bölgede geçiren Maliye Bakanı Zekeriya Temizel'in yanına giderek, 2 gündür devam eden görüşmeler hakkında bilgi sundu.

* Bankacıların çoğunluğu Pazar günü İstanbul'a dönmekte acele ederken, bürokratlar toplantıdan arta kalan zamanı dinlenerek geçirdiler. Kurmay kadro, Antalya Tekirova bölgesine giderek, denize girerken, yanlarında eşlerinin de bulunduğu görüldü.


© COPYRIGHT 1998 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakkı saklıdır)
Yorum ve önerileriniz için: editor@sabah.com.tr