kapat
SABAH ONLINE ARKA KAPAK

PAZARTESİ 17 AĞUSTOS 1998



Çifte seçim inadı

18 Nisan 1999'da birlikte yapılması düşünülen iki seçimin ayrılması durumunda yerel seçimler referandum niteliği taşıyacak, milletvekili seçimleri yerel seçimin gölgesinde kalmaktan kurtulacak



Hesabı sorulacak

Ankara Belediyesi'nin ihalelerini kapan Muradiye Vakfı'yla bağlantılı 29 şirketin dosyaları savcılıklara gönderiliyor.



60 yerinden bıçaklandı

Avcılar önceki gün tüyler ürpertici bir cinayetle sarsıldı. Bankacı İbrahim Şarman tam 60 yerinden bıçaklanarak öldürüldü. Cesedi bulan kız kardeş ile kimliği açıklanmayan biri kadın 2 kişi gözaltında.



'Gökçek'in haberi olmadanbelediyede yaprak kıpırdamaz'

Muradiye Vakfı, vakıfla ilişkili şirketler ve Ankara Belediyesi arasındaki bağlantıları ilk kez Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi Bağımsız Üyesi Muzaffer Saraç gündeme getirdi.



PKK'lılar kaçma talimatı bekliyor

İskenderun Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ethem Erdağı, "Şu anda dağlarda, yakın takip altındaki yallnız 13 terörist kaldı" dedi



Vakıflar cami zengini

Türkiye'de 5 bin 35 vakıf var. 161'i cemaatlere ait vakıfların gayrimenkul sayısı 9 bin 289. Gayrimenkullerin 4 bin 949'unu cami vakıfları oluşturuyor



Cindoruk'tan liderlere mektup

DTP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, Meclis'te grubu bulunan siyasi parti liderlerine bir mektup yazarak, seçim yasasında değişiklik önerdi.



Hillary affetti

Bu akşam ifade verecek olan Clinton'un, Lewinsky ile ilişkisi hakkındaki iddiaları kısmen kabul etmesi bekleniyor. Başkan'ın asıl bombası ise, kamuoyuna vereceği "Herşeyi eşim Hillary'ye anlattım. O beni affetti" mesajı.



Torba değil ki büzesin...

Clinton, Lewinsky ile cinsel birliktelik iddialarını önce reddetti. Ancak, inkâr ederek kurtulamayacağını anlayınca çark etti. İnsanın dilinin kemiği olmadığını herkese gösterdi.



10 soruda Uçkurgate

Monica Lewinsky, Başkanla ilişkisi olduğu iddia edilen ilk kadın değil. Lewinsky ile Clinton ilişkisine dair iddialar gündemi değiştirdi, halkı sarstı ancak "Uçkurgate" adı ile adlandırılan skandallar, Paula Jones ile başlayıp, 10 kadını da içine aldı.



Cipine doyamadı

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde bir TIR'a arkadan çarpan İbrahim Erkal, trafik tescil belgesi bulunmayan yeni cipini polislere kaptırdı. Büyük hasar gören milyarlık cip, bir garajda bekletiliyor.



30'da dondur 40'ta doğur

Kariyerini çocuk sahibi olmak için riske atmak istemeyen 32 yaşındaki İngiliz kadın, "embriyo dondurma" yöntemiyle 40'ından sonra doğuracak



En gezgin Almanlar

Dünyada en çok seyahat eden toplum sıralamasında Almanlar açık farkla önde. Almanlar'ı Amerikalılar izliyor. Türkiye de dış turizmde büyük atakta.



Almanlar'dan kellik için hapla tedavi

Münih- "Mavi Elmas" olarak nitelendirilen Viagra mucizesinin ardından şimdi de kelliğe karşı hap geliştirildi.



Kadir İnanır iki ay içinde politikada

Başbakan Yılmaz'la görüşen sinema sanatçısı Kadir İnanır, iki ay içinde politikaya atılabileceğini belirtti.



Çiller çark etti

DYP'nin ittifak arayışı içinde olmadığını belirten Çiller, Biz ittifakı ANAP'a teklif ettik ama Yılmaz reddetti. Sol cephenin liderliğini tercih etti" dedi.



"Doğruluk karargahımızdır"

Hacı Bektaş-ı Veli Şenlikleri dün başladı. Şenliklerin ilk gününü Cumhurbakanı Demirel, Başbakan Yılmaz ve CHP lideri Baykal da izledi, Şenlikler 18 Ağustos'a kadar çeşitli etkinliklerle sürecek.


© COPYRIGHT 1998 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakki saklidir)
Bu sayfa YORE Yorum ve önerileriniz icin: editor@sabah.com.tr