kapat

POLITIKA
POLIS
EKONOMI
MAGAZIN
DIS HABER
SPOR
ARKA KAPAK
YAZARLAR
BIZIM CITY
SIZINKILER
SARI SAYFALAR
YANSIYAYIM
ARSIV
TURKCE
Latin 5
MacRoman
TemelASCII
FONTLAR

SABAH GAZETESIHAVA DURUMUBORSA-DOVIZYORE

PAZARTESİ 17 AĞUSTOS 1998

Bu inat niye?
Yerel ve genel seçimler birarada yapılarakTürkiye'nin geleceği üzerinde kumar oynanıyor

İKİ seçimin ayrılıp önce yerel seçimlerin yapılması şart. Böylece yerel seçimler bir kamuoyu yoklaması niteliğini taşıyacak. Halk bu seçimin sonuçlarına göre oyunu yönlendirecek, merkez sağ ve merkez solda iki parti iktidar adayı olarak ortaya çıkabilecek. Bu da Türkiye'ye muhtaç olduğu siyasi istikrarın kapısını açacak.

OYSA iki seçim birarada yapılırsa, genel seçimler, yerel seçimlerin etkisi altında kalacak. Çünkü seçmen belediye seçimlerinde beğendiği adaya göre oy verecek. Bu tercih, milletvekili seçimini olumsuz etkileyecek. Sonuçta yine istikrar getirmeyen, hatta sıkıntı yaratacak bir tabloyla karşılaşılacak.

Paravan soygunun hesabı sorulacak
ANKARA'YI sömüren Muradiye Vakfı ile bağlantılı ve 21'i paravan 29 şirkete aktarılan trilyonların dosyası savcılığa gönderiliyor. Müfettişlerin 13 ay süren ve 25 bin sayfa tutan büyük soruşturması sonucu çok sayıda belediye yetkilisi mahkeme önüne çıkacak. Belediyenin zararı da sorumlularına ödettirilecek.

BAŞKAN Melih Gökçek, Muradiye Vakfı şirketlerine verilen ihalelerle ilgisi olmadığını iddia etti. Gökçek, "İhalelerden haberim olmaz. Bunu veren ihale komisyonlarıdır" dedi. Gökçek 29 şirkete ihale yasağı getirilmesini de "Siyasi bir karar" diye değerlendirdi.


Kör İmam emir verdiMilyarder terörist Osama Bin Laden uyguladı
KENYA'DAKİ saldırıdan yaralı kurtulan bir Amerikalı, bomba yüklü aracı kullanan kişiyi teşhis etti. Bu kişinin Afganistan'da yaşayan Suudi terör finansörü Osama Bin Laden'in adamı olduğu belirlendi. Pakistan'da yakalanan ve saldırıya katıldığını itiraf eden Bin laden'in bir adamı dün Kenya'ya gönderildi. ABD basını ise saldırı emrini Amerika'da hapiste bulunan ve "Kör İmam" diye bilinen Mısırlı Şeyh Ömer Abdülrahman'ın verdiğini açıkladı.


Clinton ilişkiyi kabul edecek
BAŞKAN Clinton bugün Büyük Jüri'ye stajyer kız Monica Lewinsky ile ilişkisini anlatacak. Daha önce kameralar önünde "Monica ile seks yapmadım" diyerek kendini bağlayan Clinton "Oral seks" itirafında bulunacak. Başkan böylece "Oral seks cinsel ilişki sayılmaz" yorumuna sığınıp vartayı atlatmayı hesaplıyor. Beyaz Saray kaynaklarına göre Clinton, Büyük Jüri'ye dramatik bir çağrıda da bulunacak: "Hillary'ye herşeyi anlattım, affetti. Siz de affedin..."

Hacıbektaş'a lider akını
HACIBEKTAŞ'TA yapılan Bektaş-ı Veli Şenlikleri'ni Demirel, Yılmaz, Baykal izledi, Ecevit de ilçede panele katıldı. Şenliklerde tüm liderlere sevgi gösterilerinde bulunuldu, ancak en çok ilgi Berna Yılmaz ile işadamı Adnan Polat'a gösterildi. Liderler konuşmalarında "Din sömürüsü" üstünde durdular. Yılmaz, "Türkiye'yi inanan-inanmayan diye bölmeye çalışan, Orta Çağ karanlığına çekmeye çalışanlar var" dedi.


Hattını beğenme sırasıTurkcell abonelerinde
Turkcell abone paketlerini açıkladı. Üç ayrı haketten kendilerine en uygun olanını seçme ve ona göre ödeme koşullarına sahip olma hakkı Telsim'den sonra şimdi Turkcell abonelerinde.



© COPYRIGHT 1998 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakki saklidir)
Bu sayfa YORE Yorum ve önerileriniz icin: editor@sabah.com.tr