kapat

SALI 04 AĞUSTOS 1998

Mahmud'un şimdiki hedefi Atatürkçülük

Fenerbahçe'nin müslüman basketbolcusu, 7 sene önce islam dinini seçtiğini Türkiye'ye geldikten sonra Mustafa Kemal Atatürk'ü daha yakından tanımaya çalıştığını söyledi.! Mahmud Abdul Rauf "Sporu Türkiye'ye bırakacağım" diye konuştu

NBA Ligi'nin Sacramento Kings takımından Fenerbahçe'ye transfer olunca ortalık ayağa kalkmıştı. Öyle ki, müslüman olması Mahmud Abdul Rauf'u daha dikkat çekici bir hale getirmişti.

ABD milli marşı çalarkan ayağa kalkmadığı için ceza alan, ancak mahkemede bu kararı bozdurup tazminat hakkı kazanan Rauf, daha sonra müslümanlığı seçmiş. İslam dinine geçtikten sonra Chris Jackson olan adını değiştirdiğini söyleyen Rauf "Şimdiki hedefim Türkiye'ye büyük hizmetler veren Mustafa Kemal Atatürk'ü daha yakından tanımak" ifadesini kullandı.

Atatürk ile ilgili kitapları alıp okumaya çalıştığını söyleyen ünlü basketbolcu "Türk halkının gözünde en üst mertebede olan Atatürk'ün ilkelerini öğrenmek istiyorum" dedi.

Fener'in iyi bir kadrosu olduğunu fakat şampiyonluğa ulaşmak için çok çalışmaları gerektiğini söyleyen Rauf "Basketboldu Türkiye'de bırakmayı hedefliyorum" diye konuştu.


© COPYRIGHT 1998 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakkı saklıdır)
Yorum ve önerileriniz için: editor@sabah.com.tr