kapat

SALI 04 AĞUSTOS 1998

Hong Kong'ta doğurdu

Şişli Belediyesi'ni milyonlarca dolar dolandırdıktan sonra yurtdışına kaçan ve Amerika'da olduğu sanılan Gülay Aslıtürk'ün, Hong Kong'da doğum yaptığı ortaya çıktı

ERSİN BAL

Ankara- Şişli Belediyesi'ni milyonlarca dolar dolandırdıktan sonra yurt dışına kaçan Şişli Belediyesi eski Başkanı Gülay Aslıtürk'ün (Atığ) ABD yerine Hong Kong'da doğum yaptığı ortaya çıktı. Aslıtürk'ün doğumunu 10 Temmuz tarihinde gerçekleştirdiği öğrenildi.

Adalet Bakanlığı'na, Dışişleri Bakanlığı ve İnterpol kanalıyla dün gelen iki ayrı yazıda, Gülay Aslıtürk ve eşi Orhan Aslıtürk'ün Temmuz ayının ilk haftasında Hong Kong'a geldikleri, Gülay Aslıtürk'ün doğum için Hong Kong'taki özel bir hastaneye yattığı ve doğumun 10 Temmuz tarihinde gerçekleştiği bildirildi.

Dışişleri Bakanlığı Konsolosluk İşleri Genel Müdürlüğü'nden gönderilen yazıda ayrıca, Orhan Aslıtürk'ün 15 Temmuz tarihinde Türkiye'nin Hong Kong Konsolosluğu'na başvurarak, bebeklerinin kaydını yaptırdığı belirtildi. Aslıtürk çiftinin bebeğe henüz isim koymadıkları ve kaydın anne Aslıtürk adına yapıldığı, bebeğin ve annenin sağlığının iyi olduğu öğrenildi.

İade mümkün değil

Fransa'ya kaçtıktan bir süre sonra ABD'ye geçen ve yakın çevrelerine doğumun ABD'de yapılacağını belirten Aslıtürk çiftinin, son anda neden fikir değiştirerek Hong Kong'u tercih ettikleri ise öğrenilemedi. Adalet Bakanlığı yetkilileri, İnterpol tarafından adım adım izlenen Gülay Aslıtürk'ün Türkiye'ye iadesi için Hong Kong makamlarına başvurulmasının şimdilik mümkün olmadığını söylediler.

Aslıtürk hakkında açılan davaların henüz sonuçlanmadığına dikkat çeken bakanlık yetkilileri, "Gülay Aslıtürk hakkında mahkemece verilmiş tutuklama kararı olmadan iade talebinde bulunmayız. Tutuklama kararı çıkarsa iade için başvuru yaparız. Ancak, Hong Kong ile Türkiye arasında Adli Yardımlaşma Anlaşması yok. Hong Kong makamları böyle bir talebi nasıl karşılar bilemiyoruz" dediler.


© COPYRIGHT 1998 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakkı saklıdır)
Yorum ve önerileriniz için: editor@sabah.com.tr