kapat

SALI 04 AÐUSTOS 1998

2000'in komutanlarý

Baþbakan Mesut Yýlmaz baþkanlýðýndan doün çalýþmalarýna baþlayan Yüksek Askeri Þura, Türk Silahlý Kuvvetlerini 2000'li yýllara taþýlacak komuta kademesini belirleyecek.

MAHMUT BULUT

Ankara- Türk Silahlý Kuvvetleri'ni (TSK) 2000 yýlýna taþýyacak komuta kademesinin þekilleneceði Yüksek Askeri Þžra, Baþbakan Mesut Yýlmaz'ýn baþkanlýðýnda dün toplandý. Yüksek Askeri Þžra'nýn Genelkurmay Baþkanlýðý Karargahý Çakmak Salonu'ndaki Aðustos ayý olaðan toplantýsý saat 10.20'de baþladý.

Yüksek Askeri Þžra üyeleri sabah çalýþmalarýna 11.45'te ara vererek topluca Anýtkabir'i ziyaret ederek çelenk koydular ve saygý duruþunda bulundular. Daha sonra Baþbakan Mesut Yýlmaz, Anýtkabir Özel Defterini imzaladý. Yýlmaz, deftere þunlarý yazdý:

"Büyük Atatürk,

Yüksek Askeri Þžra üyeleri olarak 1998 yýlý Aðustos Þžra toplantýsý vesilesiyle eserine, ilkelerine ve demokrasiye baðlýlýðýmýzý vurgulamak için tekrar huzurundayýz. Ruhun þad olsun."

Toplantýda 12 Korgeneral, 28 Tümgeneral, 63 Tuðgeneral, 2 Koramiral, 3 Tümamiral ve 11 Tuðamiral ile general ve amiralliðe yükselecek albaylarýn durumlarý görüþülecek. Þžra'da ayrýca kadrosuzluk nedeniyle emekliye ayrýlacaklar da belirlenecek.


© COPYRIGHT 1998 MERKEZ GAZETE DERGÝ BASIM YAYINCILIK SANAYÝ VE TÝCARET A.Þ. (Her hakký saklýdýr)
Yorum ve önerileriniz için: editor@sabah.com.tr