kapat

SALI 04 AĞUSTOS 1998

Sökülen temelin hesabını sordu

Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Denizli Organize Sanayi Bölgesi'nde attığı Tekstil Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi'nin temelinin söküldüğünü öğrenince, yetkililerden hesap sordu.

Vali Yusuf Ziya Göksu'yu arayan Demirel'in çok kızdığı, bunun hesabının verilmesini istediği öğrenildi. Bunun üzerine Valilik, sökülen temel olayıyla ilgili olarak basında çıkan haberlerle, eldeki bilgi ve belgeleri içeren bir dosyayı Cumhurbaşkanı Demirel'e gönderdi.

Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, geçen yıl Eylül ayında Denizli Organize Sanayi Bölgesi'nde Tekstil Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi'nin temelini törenle atmıştı. Ancak, aradan geçen süre içinde merkezin yapımıyla ilgili herhangi bir çalışma yapılmamıştı. Bunun yanı sıra bir de Sanayi Odası ile Pamukkale Üniversitesi arasında merkezin planı ve mütevelli heyetinin yönetime alınıp alınmaması konusunda anlaşmazlık çıkmıştı. Sorunlar yerel bazda giderilemeyince de Cumhurbaşkanı Demirel'in attığı temel yerinden sökülmüştü.

Temelin sökülmesi Denizli'de günün konusu olmuş ve olaya Vali Yusuf Ziya Göksu el koymuştu. 3.5 milyon dolara mal olacak eğitim merkezinin inşaatının anlaşmazlık nedeni ile başlamadan durması herkesi şaşkına çevirmişti.

Cumhurbaşkanı Demirel'in temelini attığı eğitim merkezinin sorunun giderilmesi için Valilik, Sanayi Odası, Pamukkale Üniversitesi ile Ankara arasında çözümlenmesi bekleniyor.

YALÇIN BAGBOZAN


© COPYRIGHT 1998 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakkı saklıdır)
Yorum ve önerileriniz için: editor@sabah.com.tr