kapat

SALI 04 AĞUSTOS 1998

Vicdanınızın sesini dinleyin

Alpay Tezcan, bir restoranda gürültü yüzünden çıkan kavgada öldürüldü. Ablası Aygen, katili mahkum ettirebilmek için ilanla tanık arıyor. O gece olay yerinde bulunanları, 6 Ağustos'ta Ankara 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada tanıklık etmeye çağırıyor

ERHAN DOĞAN (SHA)

Haziran ayının son günleriydi. İnternet'teki Raksnet Sohbet Odaları'nda her akşam olduğu gibi "Kiko" ile sohbet etmek isteyenler sayfayı açtıklarında tanımadıkları bir adamın fotoğrafıyla karşılaştılar. Kıvırcık saçlı, güleryüzlü genç bir erkekti bu. Adının da Alpay Tezcan olduğu yazılmıştı. Ne olduğunu anlamadılar önce. Bu da kimdi? "Kiko"nun sayfasında ne arıyordu.

Sayfayı kaydırıp da aşağılara indiklerinde aldılar haberi. "Kiko" ölmüştü. Alpay Tezcan da onun gerçek adıydı. Fotoğraf ona aitti ama tanımamaları normaldi. Kiko onların sanal arkadaşıydı. Hiç yüzünü görmemişlerdi ki. Ayrıntıları öğrendiler sonra.

Onları tanımak istedi

Alpay da bunun sıkıntısını çekmişti. Chat odalarında saatlerce sohbet ettiği, kendisi için önemli şeyleri paylaştığı arkadaşlarını tanımak istiyordu. Merak ediyordu onları. Bu merakı onun için sonun başlangıcı olmuştu.

O gece yani 28 Haziran gecesi, 60 kadar Chat arkadaşıyla Ankara Küçükesat'ta bir araya geldi. Oldukça hoş bir gecenin ardından yine Chat odalarından tanıdığı üç arkadaşıyla Yıldız Aspava Restaurant'a gittiler.

Birbirlerini yeni tanımışlardı. Bir köşeye çekilip sohbet etmeye başladılar. Bu sırada aynı lokantada bir grup çıkardıkları gürültüyle rahatsız etmişti onları. Garsonu çağırıp kibarca uyarılmasını istediler grubun. Grup gürültüye devam edince hesabı ödeyip kalktılar. O sırada küçük bir sataşma oldu gruplar arasında. Sataşma tartışmaya, tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında başına bir şişeyle vuruldu genç adamın. Yığılıverdi yere. O şişe bir bomba gibi patlamıştı sanki beyninde. Gürültücüler karışıklıktan yararlanıp kaçtılar arkalarına bakmadan. Alpay'ın arkadaşları ise şaşkındılar. Hemen hastaneye kaldırdılar. Beyin kanaması geçiriyordu Alpay. Hastaneye varamadan öldü.

Saldırganlar yakalandı

Cenazesine yüzlerce internet tutkunu katıldı. Saldırganları lanetlediler hepsi. Ailesi ise acıyla boğuşuyordu. Ansızın gelen ölümün sarsıntısını üzerlerinden atamamışlardı daha. Yalnızca ağlıyorlardı. Sonra saldırganlar yakalandı. Ama kendilerinin gürültü yapmadığını, kavganın Alpay ve arkadaşları tarafından çıkarıldığını iddia ediyorlardı. Alpay'ın ablası Aygen ise kararlıydı. Kardeşini öldürenler bunun hesabını vermeliydi. İşi şansa bırakmayacaktı. Gazetelere ilan verdi. Ve seslendi tüm vicdan sahiplerine:

"Vicdanınızın sesini dinleyin"

"28. 06. 1998 tarihinde sabaha karşı saat 03.30'da, Ankara Esat Caddesi'nde Yıldız Aspava Restoran'da çıkan kavgada Alpay Tezcan'ı (25) kaybettik. O gece olay yerinde bulunanların, 6 Ağustos 1998 tarihinde Ankara 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılacak olan duruşmada tanıklıklarına ihtiyacımız var. İnsanlık adına ve adaletin yerini bulması için lütfen vicdanınızın sesini dinleyin... Bizi arayın" (0 212 279 98 80)


© COPYRIGHT 1998 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakkı saklıdır)
Yorum ve önerileriniz için: editor@sabah.com.tr