kapat

SALI 04 AĞUSTOS 1998

TEM'de hırsız dehşeti

Pendik Kurtköy'deki üstgeçide pusu kuran hırsızlar TEM Otoyolu'ndan geçenotolara taş atıp kaza yaptırıyorlar. Yardıma gidenlerin araçlarını soyuyorlar

İSTANBUL Pendik'teki Kurtköy girişinde bulunan yaya üstgeçitinde, hırsız vahşeti yaşanıyor. Otomobiliyle İzmit'ten İstanbul'a gelen işadamı Osman Taner, böyle bir kazada sol gözünü kaybetti. Taner'in yardımına koşan Hulki Ertan'ın ise otomobili soyuldu. Evli ve bir çocuk babası Taner, otomobiliyle TEM'den geçerken üstgeçitten atılan taş ön camını parçaladı. Kontrolden çıkan otomobil takla attı. Kazayı gören araçlar durup Taner'in yardımına koştu.

Değerli eşyalar gitti

KAZA nedeniyle başlatılan kurtarma çalışmalarından faydalanan hırsızlar harekete geçmekte gecikmediler. Hırsızlar, Taner'in yardımına koşan sürücülerin araçlarında buldukları tüm değerli eşya ve teyplerini alarak kaçtılar. Çevredekilerin yardımıyla araçtan çıkarılan Taner'in sol ayağının kırıldığı, beyninde hasar olduğu tespit edildi. Beyin cerrahı Dr. Cengiz Kutay tarafından ameliyat edilen Taner, bir hafta sonra kendine geldi.

Sol gözünü kaybetti

ANCAK Osman Taner'in artık sol gözü görmeyecekti. Şimdi Taner, hastaneden çıkar çıkmaz hakkını arayacağını söylüyor. TEM Otoyolu üzerindeki tüm üstgeçitlerin etrafı telle bağlı veya tüp geçit halinde olduğunu söyleyen Taner, hırsızların Kurtköy'deki üstgeçiti ele geçirdiklerini belirtti. Taner şöyle dedi: "Orada yaşadığım ikinci kaza. İlkinde atılan taş aracı etkilememişti. Ancak orada bir cinayet işleniyor. Devlet el koysun."

Yardım isteme numarası

OSMAN Taner'in yardımına koşan Hulki Ertan ise aracına döndüğünde, eşinin çantasının yok olduğunu söyledi. Ertan, eşini otomobilde bıraktığını ancak kısa bir süre sonra iyi giyimli iki çocuğun eşinin yanına gelerek yerde yatan bir kadının yardımına çağırdığını söyledi. Ertan, "Eşim tarif edilen yere gittiğinde, bekleyen kadın olmadığını görmüş" dedi. Yetkililer, benzer şikayetlerle ilgili soruşturmanın sürdüğünü söyledi.

MUSTAFA ŞEKEROĞLU


© COPYRIGHT 1998 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakkı saklıdır)
Yorum ve önerileriniz için: editor@sabah.com.tr