kapat

SALI 04 AĞUSTOS 1998

Türkbank bugün sahibini bulacak

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından yüzde 84.5 hissesi satışa çıkarılan Türk Ticaret Bankası'nda nefesler tutuldu.

Kamuoyuna açık yapılacak bugünkü son tur görüşmelerinde izlenecek strateji de belli oldu. İhalede arttırım aralığı 5 milyon dolar olarak belirlendi. En yüksek fiyatı teklif eden gruba satış yapılıp yapılmayacağını TMSF Yönetim Komitesi belirleyecek. Devir sözleşmesi öncesi Hazine ve Rekabet Kurulu'nda nihai izin alınacak.

Türk Ticaret Bankası'na talip olan gruplarla önce Merkez Bankası İdare Merkezi'nde sabah 09.30'da ön bilgilendirme toplantısı yapılacak. Ardından saat 10.30'da Merkez Bankası'nın 17. katında açık pazarlık görüşmelerine geçilecek. Teklif sahiplerinden önce kapalı zarf içinde ilk fiyatlar alınacak ve bu tur elemesiz olacak.

Elemesiz ilk turdaki en yüksek fiyat üzerinden, eleme turlarına geçilecek. İkinci ve üçüncü turlarda kapalı zarfla alınacak tekliflerde en düşük fiyatı öneren iki grup elenecek. Kalan üç grupla, açık arttırmaya başlanacak. Arttırım aralığı 5'er milyon dolar olacak.

Alıcı grubun, fiyatın yüzde 40'ını peşin ödemesi, kalan kısmını iki eşit taksit halinde 2 yılda ödemesi gerekecek.

TMSF, Türk Ticaret Bankası'na şimdiye kadar 400 milyon dolar sermaye katkısı sağladı. Talipli firmaların Türk Ticaret'e ilişkin fiyat analizleri ise 250-300 milyon dolar aralığında yoğunlaştı.

Türk Ticaret Bankası için Zorlu Holding, İpeks İplik Tekstil Sanayi, As Yapı Endüstri, Avrupa-Amerika Holding, Korkmaz Yiğit İnşaat teklif vermişti.

OKAN MÜDERRİSOĞLU


© COPYRIGHT 1998 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakkı saklıdır)
Yorum ve önerileriniz için: editor@sabah.com.tr