kapat

SALI 04 AĞUSTOS 1998

"Yalnızca doğruyu söyleyeceğim"

17 Ağustos'ta Büyük Jüri önüne çıkacak olan Clinton, Beyaz Saray'a dönerek savunmasını hazırlamaya koyuldu.

Hakkındaki seks skandalıyla ilgili olarak ifade vermeye hazırlanan Amerika Başkanı Bill Cclinton, savunmasına konsantre olmak amacıyla tatilden döndü ve çalışmalara başladı. Başkan "yalnızca gerçeği ve salt doğruyu söyleyeceğim" dedi "ifade vermeğe can atıyorum" şeklinde de eklemeyi ihmal etmedi. Senato Adalet Komisyonu Başkanı Senatör Orrin Hatch ise "Başkanı halka içini dökmeye davet ediyorum" diyerek açık çağrıda bulundu. NBC televizyonuna açıklamada bulunan Hatch "Eğer Özel Savcı Starr'ın iddiaları doğru çıkarsa, kuru bir özür başkanı kurtarmaya yetmeyecektir. O zaman halkın önüne çıkıp gerçeği bütün açıklığıyla anlatmalıdır. Bu yolla hakkındaki suçlamadan kurtulabilir ve Amerikan halkının insafında aklanabilir" ifadesini kullandı.

"Çıksın ve 'karım ve çocuğumu korumak için yalan söylemek zorunda kaldım' desin" diye konuşan Hatch, bunun çok daha saygı uyandıracağını söyledi.

Clinton'ın eski danışmanlarından George Stephanopoulos ise 17 Ağustos'ta Başkan'ın vereceği ifadede Clinton'ın eskisi gibi ilişkisini yalanlamayacağını söyledi. Stephanopolos Başkan'ın koltuğunu kaybetmemek için doğruyu söylemekten başka çaresi bulunmadığını ifade etti.


© COPYRIGHT 1998 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakkı saklıdır)
Yorum ve önerileriniz için: editor@sabah.com.tr