kapat
SABAH ONLINE ARKA KAPAK

SALI 04 AĞUSTOS 1998



Galiba haklılar

Der Spiegel TBMM'yi kötüledi. Hollanda parlamentosuna seçilen bir Türk, milletvekillerimizin çok kolay parti değiştirebildiğini söyledi. Onlar galiba haklı. Çünkü 24 Aralık 1995'te oluşturulan Meclis'te tam 68 milletvekilli yer değiştirdi...



'Af, kader kurbanı için'

DSP Genel Başkan Yardımcısı Rahşan Ecevit, affı terör suçluları, azılı katiller ırz düşmanları, toplumu veya devleti dolandıranlar için değil, kısaca "Kader kurbanı" denenler için istediklerini bildirdi.



DSP'ye gelen bir mektup

Bundan beş yıl önce bir trafik kazasında yengemi kaybettik. Suçlu olan taksi şoförü idi. Hapishaneye girdi ve o anki kızgınlıkla biz de o kişiye tazminat davası açtık.



'Partisini değiştireni halk hemen değiştirir'

Hollanda'da milletvekili seçilen Nebahat Albayrak, "Türkiye'deki milletvekillerinin çok iyi şartlarda, maddi olanaklarla yaşadıklarını duyuyorum. Hollanda'da öyle araba, ev, villa çok zor" dedi.



Hikmet Çetin: Meclis'i yıpratmayın

Meclis Başkanı Hikmet Çetin, dün Meclis'in bir yılını değerlendirdiği basın toplantısında, "Eleştiriler, bu yüce kurulu yıpratacak boyutlara ulaşmamalıdır" dedi.



Meclis'in 1 yılı

- 131 birleşim yapıldı, 6'sı dışında hepsinde toplantı yeter sayısı sağlandı.- 312 oturum yapıldı, toplam 781 saat 28 dakika çalışıldı.



Vicdanınızın sesini dinleyin

Alpay Tezcan, bir restoranda gürültü yüzünden çıkan kavgada öldürüldü. Ablası Aygen, katili mahkum ettirebilmek için ilanla tanık arıyor. O gece olay yerinde bulunanları, 6 Ağustos'ta Ankara 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada tanıklık etmeye çağırıyor



Sökülen temelin hesabını sordu

Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Denizli Organize Sanayi Bölgesi'nde attığı Tekstil Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi'nin temelinin söküldüğünü öğrenince, yetkililerden hesap sordu.



Jandarma yeniden yapılanıyor

Jandarma teşkilatı bünyesinde mafya ile mücadele şubesi kuruldu. Atlı Jandarma Komutanlığı oluşturuluyor. Jandarma trafik cezası yazabilecek.



Tabut yerine koltuk

Hatay Altınözü Tokaçlı Köyü'ndeki Maria Ana Rum Ortodoks Kilisesi'nin 45 yıllık papazı Dimitri Papas, uzun süreden beri çektiği kalp hastalığına yenik düştü ve son yolculuğuna törenlerle uğurlandı.



2000'in komutanları

Başbakan Mesut Yılmaz başkanlığından doün çalışmalarına başlayan Yüksek Askeri Şura, Türk Silahlı Kuvvetlerini 2000'li yıllara taşılacak komuta kademesini belirleyecek.



Hakim önünde tehdit

İHD Başkanı Akın Birdal'a saldırı davasında sanık Cengiz Ersever, "İstesem 24 saatte Birdal'ın beynini duvara yapıştırırım" deyince ortalık karıştı.



Cengiz Ersever dudaklarını yedi

* Sabahki bölümü olaylı geçen Akın Birdal suikasti davasının öğleden sonraki bölümüne, sanık Cengiz Ersever'in sabahki hareketleri zapta geçirildi.



Hong Kong'ta doğurdu

Şişli Belediyesi'ni milyonlarca dolar dolandırdıktan sonra yurtdışına kaçan ve Amerika'da olduğu sanılan Gülay Aslıtürk'ün, Hong Kong'da doğum yaptığı ortaya çıktı



Sahips.iz hastaneler

İstanbul'un dört büyük hastanesi, Sağlık Bakanlığı-Belediye çekişmesi yüzünden perişan durumda. Sahipsiz hastanelere dört yıldır tek bir çivi bile çakılmadı.


© COPYRIGHT 1998 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakki saklidir)
Bu sayfa YORE Yorum ve önerileriniz icin: editor@sabah.com.tr