kapat

ÇARŞAMBA 22 TEMMUZ 1998

Gözünü kırpmadan öldürdü

Adı Ayfer Calep. Kod adı Emine. Amasya Taşovalı Muhtar Cafer Avcı'nın katliamını bizzat yönetti. Güvenlik güçleri her yerde onu arıyor.

YENER CABBAR (SHA)

Güvenlik güçleri, Karadeniz'deki teröristlerin "en tehlikelisi" olan Ayfer için alarmda. Dişi canavar, bölgeyi çok iyi tanıyor. Bu yüzden dağlar karış karış aranıyor. Karadeniz Bölgesi'nde daha önce çeşitli kanlı eylemlere katıldığı ortaya çıkan Taşova doğumlu Ayfer Calep'in Amasya Eğitim Fakültesi 3'üncü sınıfta okurken örgüte katıldığı belirlendi.

Örgüt içinde "Öğretmen Ayfer" olarak da bilinen dişi terörist, acımasız tavırları ve bölgeyi çok iyi bilmesi nedeniyle terörist grup içinde sivrilerek komutan oldu. Ailesi ise, kızlarının dağa çıkmasından sonra Amasya'yı terkederek başka bir ile yerleşti.

Bölgede 5 kanlı eylem gerçekleştirdikleri tespit edilen Ayfer Celep'le birlikte 8 terörist de dağlarda dolaşıyor. Taşova, Niksar, Almus ve Gölbeyli çevresinde faaliyet gösteren terörist grupların konutanlığını yapan Ayfer Calep gözünü kırpmadan katliam yapıyor. Jandarma Bölge Komutanlığı dişi militanın emrindeki 8 teröristin kimliklerinin belirlendiğini ve yakalanması için harekete geçildiğini açıkladı.

Muhtara acımadı

"Emine" kod adlı Ayfer Celep'in (27), Taşova ilçesine bağlı Çakırlı Köyü Muhtarı Cafer Avcı'nın yaklaşık 15 gün önce 33 kurşun sıkılarak evinde ailesinin gözleri önünde hunharca katledilmesi eylemini bizzat yönetti. Geceyarısı köyü basan terörist grubu yöneten melek yüzlü katil Ayfer Calep, köy muhtarının evine yöneldi. Muhtarın kapısını çalan Ayfer, kapıyı açan genç kıza içeride her şeyden habersiz televizyon seyretmekte olan babasını çağırmasını söyledi. Kapıya gelen 51 yaşındaki muhtar Cafer Avcı, karşısındakilerin teröristler olduğunu anlayınca bir fırsatını bulup güvenlik güçlerine durumu bildirdi. Güvenlik güçleri köye akın etti. Ancak acımasız terörist Ayfer, talihsiz muhtarı karısının ve kızının gözleri önünde kurşuna dizmişti. 33 kurşun sıkılan muhtar Avcı'nın vücudundan 18 mermi çıkarıldı.

Öğretmen olacaktı

İstihbarat birimleri, daha önce de 5 eyleme katılmış olan melek yüzlü katil Ayfer'in Amasya Eğitim Fakültesi'nin 3'üncü sınıfından okurken örgüte katıldığını, bölgeyi çok iyi bildidiğinden PKK'ya rehberlik yaptığını belirlediler. Örgüt içinde "Öğretmen Ayfer" olarak da bilinen Ayfer Celep, Amasya'nın Taşova ilçesinde doğdu. Ailesi kızlarının dağa çıkmasından sonra buradan göç ederek başka bir ile yerleşti.

1993 yılında TİKKO örgütüne katılarak dağlara çıkan ve PKK kamplarında askeri eğitim aldığı ileri sürülen Ayfer, TİKKO'nun kanlı eylemlerinde de komutanlık görevini üstleniyor. PKK'nın da, Ayfer'i Amasya, Ordu ve Tokat'ta giriş ve çıkışlarda ve istihbarat görevlisi olarak kullandığı sanılıyor.

Ayfer Calep'le birlikte yaklaşık 8 terörist de dağlarda dolaşıyor. Taşova, Niksar, Almus ve Gölbeyli çevresinde faaliyet gösteren teröristlerdan 6 tanesinin adlarının Erdal Şahin, Süleyman Şahin, Halil Holo, Erol Özer, Adıgüzel Eryılmaz, Hüsne Karaduman olduğu, Fadime ve Eyüp kod adlı iki teröristin ise kimlik belirleme çalışmalarının sürdüğü belirtildi.


© COPYRIGHT 1998 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakkı saklıdır)
Yorum ve önerileriniz için: editor@sabah.com.tr