kapat
SABAH ONLINE DIS HABER

PERŞEMBE 16 TEMMUZ 1998



Dev eğitim reformu

İngiliz hükümeti, devlet okullarını özel sektörün ellerine bırakıyor. İlk etapta bir okul olan Edison şirketi, her öğretmeni ve öğrencisini İnternet'e bağlayacak. Şirketlerin sponsor olduğu okullarda başarı 5'e katlanıyor.



Trilyonluk ek bütçe

İngiltere Sağlık ve Eğitim harcamalarına 40 milyar liralık ek bütçe ayırdı. İşçi Partisi'nin vaatleri arasında yer alan yüksek "standartta sağlık ve eğitim" ile ilgili düzenlemeler için İngiliz hükümeti önümüzdeki üç yıl içerisinde eğitim ve sağlık hizmetlerine 40 milyar sterlin harcayacak.



Yabancı dil araştırması

Yabancı dil konuşanların sayısının az olduğu ülkeler ekonomik ve politik açıdan geri kalıyor.



Adaletin ayıbı!

1963 yılında hiçbir delil olmadan cinayet suçundan hapse atıldılar. Adalet 30 yıl sonra işledi ve mahkeme "Suçsuzsunuz" diyerek onları salıverdi. Ayıbını da gençliklerini kaybeden iki siyaha 500'er bin dolar vererek kapamak istediler.



"Elektrik" veren yargıca dava

Bir bayan yargıcın Ronnie Hawkins isimli mahkuma "Mahkemede çok konuşuyorsun" diye 8 saniye süreyle 50 bin volt verilmesini emretmesi Amerika'da haftanın konusu olmuştu.



Kadın soyan gümrükçüler

Geçtiğimiz yıl Chicago O'Hare Havaalanı'nda çırıpçıplak soyulup aranan 104 kişiden 77'sinin kadın olması, cinsel taciz skandalı olarak yorumlanıyor.


© COPYRIGHT 1998 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakki saklidir)
Bu sayfa YORE Yorum ve önerileriniz icin: editor@sabah.com.tr