kapat

CUMA 10 TEMMUZ 1998

Ahmet Vardar (e-posta:avardar@sabah.com.tr )

Başkan Bey, Almanyalı Hasan'ın işini hallet...

Almanya'nın Duisburg şehrinde çalışan gurbetçi Hasan Özen sana bir kaç sefer yazmasına rağmen cevap alamamış. Beni aracı yaptı ve derdini sana iletmemi söyledi.

Çayırova Belediye Başkanı Arif Haklıoğlu, belki işlerin başından aşıyor, çok çalışıyor, yoruluyorsun ama şu gurbettekilerin problemini ön plana alırsan çok iyi olur. Çünkü onların öyle hatırlı kimseleri, torpilleri yok.

İşte Disburg'lu Hasan zamanında yememiş, içmemiş, tasarruf etmiş ve Gebze'de bir arsa almış. Bütün ümidi, orada bir ev yapıp, emekliliğini rahatça yaşamak. Ama geçenlerde sizden gelen bir mesajda, arsasının belediyece park yeri olarak tahsis edildiğini ve bu yüzden de istimlak edildiğini öğrenmiş. 317 m2'lik arsasının 247 m2'sini alıp, kalanını bırakmışsınız. Adam geri kalan kuş gibi yere ne yapacak?... Bari tamamını alsaydınız da yerine başka bir yerden arsa tahsis etseydiniz. Adamcağız buna da razı ama size defalarca mektup yazmasına rağmen, "çıt" yok... Sonunda ne yapacak, tabii ki beni arayacak.

Şimdi beni iyi dinle başkan bey, bu olay sadece senin mıntıkanda olmuyor. Şu gurbetçilerin bir kısmı aynı dertten müzdarip, şikayetleri hemen hemen aynı. Yani seni anlayacağın, zavallılar yaşadığı topraktan uzakta kalınca gadre uğruyor. Kasıtlı yapıyorsun demiyorum ama sen ve senin gibiler nedense hep şu gurbetçilerin arsasına göz dikiyor. Yani gözden uzaksalar gönülden de mi ırak olacaklar?... Senden ricam, yıllardır vatan hasreti çeken şu gurbetçimize gereken iyiliği yap ve işini hallet. Kendisine adam gibi yaşayacağı bir yerde arsa ver. Unutma adam sadaka değil, hakkını istiyor.

Beyazıt beye destek mesajları sürüyor...

Hatırlayacaksınız, Torbalı'da hakimlik yapan Beyazıt Boran bir trafik suçlusuna ağır hapis cezası verip, cezayı paraya çevirmemiş ve onu hapse atmıştı. Devamlı destek ve tebrik telgrafları geliyor. Bu konuyu desteklediğim için, gelen mesajlardan bir tanesini yayınlamayı görev addediyorum.

"Torbalı hakimi Beyazıt Boran'a trafik suçlusuna verdiği ve paraya çevirip, tecil etmediği ceza nedeniyle, toplum olarak teşekkür borçluyuz. Yıllardır insanların hak arama mücadelerine, yaşama haklarına kayıtsız kalan, bir çete örgütlenmesiyle ülkeyi yağmalama dışında bir şeyle ilgilenmeyen siyasilere ve adaleti dağıtma adına adalet duygusunu yok eden ve ülkeyi bir anarşi içersine sürükleyenlere bu kararın örnek olmasını diliyorum.

Trafik cinayetlerinde ölenlerin acısını yüreğinde hisseden ve bence son 5-10 yılın en önemli olayı olan, beni karamsarlıktan kurtarıp, geleceğe daha güvenle bakmama yol açan kararından dolayı bu hakime kendim için, ailem için şükran duygularımı sunuyorum. Ben çocuğum sokağa çıktığında, itin biri tarafından ezilemeyeceği bir TÜRKİYE istiyorum ve bunun yolunu açan hakime teşekkür ediyorum.

Trafik cinayeti işleyen kişilere hoşgörü gösteren yargı mensuplarının bu cinayetlere ortak olduklarını, ölen ve yaralanan insanların vebalinin de kendi üzerlerinde olacağını unutmamalarını diliyorum...

Gönül ALTINBAŞ"


© COPYRIGHT 1998 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakkı saklıdır)
Yorum ve önerileriniz için: editor@sabah.com.tr