kapat
SABAH ONLINE ARKA KAPAK

CUMARTESİ 04 TEMMUZ 1998

"Kızım ile 10 dakika konuştuk"

Hatice öğretmen ile kızı Emel enkaz altında yaklaşık 10 dakika konuştular. Hatice Eker sağ olarak kurtarılırken, enkaz altında kendisine moral veren Emel ise yaşamını yitirdi.

NAZAN ERDEM (SHA)

Adana'nın Ceyhan ilçesi Bahçeci Apartmanı büyük bir sarsıntıyla çökmüş öğretmen Hatice ile üniversiteli kızı Emel enkazı altında kalmıştı. Emel üzerlerine çöken beton yığınlarının altında annesine, "Bak anne göreceksin kurtulacağız" diyordu. Ve 10 dakika sonra yine Emel annesine sesleniyordu. Ancak bu kez umutsuzdu: "Anneciğim hakkını helal et, ben gidiyorum." Ve depremden 49 saat sonra anne Hatice Eker sağ kurtarıldı. Emel'in ise ancak cesedi çıkarılabildi.

Patlayan borulardan sızan suları yalayarak hayatta kalmayı başardığını belirten Hatice öğretmen, enkaz altında yaşadıklarını eşi Yusuf Ziya Eker'e anlattı:

"Evde kızım Emel ile temizlik yapıyorduk. Ben yorulmuş salonda oturuyordum. Emel ise odasına müzik açmaya gitmişti. İşte tam o anda her yer sallanmaya başladı. 'Kızım çabuk kolonun altına gir' diye bağırdım. ondan sonra her yer karardı. Göz gözü görmüyordu. Önce kendimi bir yokladım. Vücudumda ağrı hissetmiyordum. Emel'e seslendim. Önce bir şey duymadım, daha sonra Emel'in derinden gelen sesi ban güç verdi. 'Yavrum benim, iyi misin? Bir şeyin yok ya' diye sordum. Emel de sesimi duymanın sevinci ile 'Anneciğim, ben iyiyim. Sen nasılsın. Anne dua oku. Allah'tan ümidini kesme. Bak göreceksin kurtulacağız' diye cevap verdi. Bir süre sesi kesildi. Ve yaklaşık 10 dakika sonra: 'Hakkını helal et anne. Ben gidiyorum' dedi ve ezan okumaya başladı".

Hatice öğretmen kızı ile son konuşmasıydı bu. Bir daha kızının sesini duymadı. Emelde bir daha konuşamadı.

Öldüğünü bilmiyor

Öğretmen Yusuf Ziya Eker, kızı Emel'in inançlı bir insan olduğunu belirtirken şunları söyledi:

"Mutlu bir aileydik. Herkes birbirini çok severdi. Bizim gibi bir sürü insanın başına deprem felaketi geldi. Allah kızımı daha çok seviyor olmalı ki, onu bizden aldı. Ama karımı bize bağışladı. İsyan etmiyorum. Allah'a şükürler ediyorum. Daha da kötüsü olabilirdi. Belki de biz şu an yaşamıyor olabilirdik. Karım süratle iyileşiyor. Emel'in öldüğünden habersiz. Doktorlar şimdi söylememizi istedi. Eğer duyarsa direnci azalacak. O nedenle tamamen iyileşmesini bekliyoruz. Emel'in Ceyhan'da hastanede yattığını söyledik. Allah yardımcımız olsun. İnşallah Emel'in ölümünü normal karşılar."

Düzelecek..

Adana Numune Hastanesi Başhekimi Dr.Mehmet Ali Ün, Hatice öğretmenin tedavisinin yapıldığını ve iyileşmesi için tüm hastanenin seferber olduğunu belirterek, "Akciğer ve karaciğerinde ezilme var ama sorun teşkil etmiyor. Sağ ayağının dizaltından itibaren hissizlik gözledik. Ama zamanla bunun da düzeleceğine inanıyoruz" diye konuştu.

Bu arada Hatice öğretmenin ziyaretçilerle görüşmesi yasaklandı. Ancak birinci derecede yakınları psikolog nezaretinde Hatice öğretmen ile görüşebiliyor. Hatice öğretmenin odasının önüne bir anı defteri konuldu. Ziyarete gelenler duygularını yazıyorlar. Defterin en ilginç yanı, doğum günü olarak 29.6.1998 tarihinin yazılmasıydı. Bilindiği gibi bu tarih, Hatice öğretmenin enkaz altından çıkarıldığı gün.


© COPYRIGHT 1998 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakki saklidir)
Bu sayfa YORE Yorum ve önerileriniz icin: editor@sabah.com.tr