kapat

ÇARŞAMBA 01 TEMMUZ 1998

Fener'de Salou fırtınası

Fenerbahçe'nin Togolu yıldızı, müslüman olduğunu söyledi ve "İstanbul'a gelmek için ettiğim dualar kabul oldu" dedi. Kadıköy'ü sallayacağını belirten Salou "Futbol yaşantımda ilk şampiyonluğumu Fener'de yaşayacağıma inanıyorum" diye konuştu

FENERBAHÇE'YE müslüman süperstar.. İstanbul'da ilk röportajını SABAH'la yapan Salou, müslüman olduğunu açıkladı ve "Beş vakit namaz kılıyorum. Fenerli yöneticiler Duisburg'a geldiği gün bu işin olması için Allah'a çok dualar ettim" dedi.

Transfer işinin yatmasından korkan ve bu nedenle uykularının kaçtığını söyleyen Togo'lu santrfor, "Çok mutluyum. Herşey istediğim gibi oldu. Çok büyük bir kulübe geldiğimi biliyorum. Fenerbahçe'de başarılı olacağım" diye konuştu.

Salou, takımda Okocha, Uche ve Mustafa Doğan'ı tanıdığını da belirterek şöyle devam etti:

"Taraftarların, benim alındığıma sevindiğini biliyorum.. Onlar için elimden geleni yapacağım.. Futbol hayatımda hiç şampiyonluk tatmadım. Fener'e tatmak için geldim. Şampiyonlukta benim gibi bütün arkadaşlarımın da randımanı önemli..T ürkiyeyi ayağa kaldıracağız.. Herkes bana sahip çıkmalı.. Beni dışlamayın..B ütün takım arkadaşlarımdan yardım istiyorum.."

Bu arada Salou'nun imzası bugüne kaldı. Togo'lu santrfor, mukavelenin Almanca'ya çevrilmesini isteyince iş uzadı. Kulüp yetkilileri, yeminli bir tercüman buldular ve imzanın bugün öğle saatlerinde atılacağını söylediler.

Kulübe gelen taraftarların omuzlarda taşıdığı Salou, imzayı attıktan sonra ülkesine dönecek.

Salou'nun alınmasında önemli bir rol oynayan Futbol Şubesi Sorumlusu Ali Yıldırım da "Salou, Türkiye'ye Ferdinand'dan sonra gelen en iyi yabancı golcüdür" iddiasında bulundu.

Bu arada tesislerde bir taraftarın "En büyük Cim-Bom" diye bağırması kavga çıkmasına sebep oluyordu.


© COPYRIGHT 1998 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakkı saklıdır)
Yorum ve önerileriniz için: editor@sabah.com.tr