kapat

POLITIKA
POLIS
EKONOMI
MAGAZIN
DIS HABER
SPOR
ARKA KAPAK
YAZARLAR
BIZIM CITY
SIZINKILER
SARI SAYFALAR
YANSIYAYIM
ARSIV
TURKCE
Latin 5
MacRoman
TemelASCII
FONTLAR

SABAH GAZETESIHAVA DURUMUBORSA-DOVIZYORE

ÇARŞAMBA 01 TEMMUZ 1998

Ücretlere IMF freni
IMF ile varılan anlaşmaya göre, ücretartışları ve taban fiyatlarda geçmişdeğil gelecek yıl enflasyonu ölçü olacak

ÜCRETLERİ ve destekleme alımlarını hedeflenen enflasyona kilitleyen bu sistemle enflasyonun kronikleşmesi önlenecek. Bugüne kadar yürütülen "Yıllık enflasyon yüzde 80 oldu, o zaman memurun maaşına, çiftçinin ürününe de en az yüzde 80 zam yapalım" uygulaması, ertesi yılın enflasyonunu da azdırıyordu.

1999 enflasyonu yüzde 20 öngörüldüğü için, bu sisteme göre yapılacak maaş ve taban fiyatı artışı da yüzde 20'yi geçemeyecek. Uygulama ilk bakışta işçi, memur, emekli ve çiftçinin zararına izlenimi doğuruyor. Ancak verilecek zam, enflasyonun altında kalmayacağı için bu kesimlerin alım gücü gerilemeyecek.

Kaderin cilvesi
Yanlışlıkla kanser teşhisi konulanm avukat Yarsuvat'ın, hatalı kanser teşhisi koyan bir başka profesör mahkemede savunduğu ortaya çıktı"BİR yıl ömrünüz kaldı..." Ünlü avukat Hüseyin Yarsuvat, bu cümlenin ne anlama geldiğini çok iyi biliyor. Çünkü kendisine yanlışlıkla kanser teşhisi konulduğunda bu "kısa vade" verilmişti. Amerika'da kanser olmadığını öğrenip, yeniden hayata dönene kadar haftalarca ecel teri dökmüştü. Ancak kaderin cilvesine bakın ki, Yarsuvat, benzer bir davada "hatalı teşhis koyan" profesörü savundu.


14 savaş gemisi alıyoruz
Türkiye'ye Amerika'dan 14 savaş gemisi geliyor. Aralarında firikateynlerin de bulunduğu gemiler Türkiye'ye 36 trilyon liraya mal olacak ve iki yıl içinde teslimi tamamlanacak.


Akaryakıt fiyatları bugün serbest!
Türkiye bugün akaryakıt fiyatlarının belirlenmesinde tarihi bir uygulamaya geçti.


Çevreci başkan bisikletli gençleri ezdi
Çevre Koruma Daire Başkanı otomobili ile bisikletli gençlere çarptı. Bir genç öldü


Fener'de Salou fırtınası
Fenerbahçe'nin Togolu yıldızı, müslüman olduğunu söyledi ve "İstanbul'a gelmek için ettiğim dualar kabul oldu" dedi. Kadıköy'ü sallayacağını belirten Salou "Futbol yaşantımda

ilk şampiyanluğumu Fener'de yaşayacağıma inanıyorum" diye konuştu.



© COPYRIGHT 1998 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakki saklidir)
Bu sayfa YORE Yorum ve önerileriniz icin: editor@sabah.com.tr