kapat

SALI 30 HAZİRAN 1998

Fener'in Salou Zaferi

Sarı-Lacivertli yönetimden Ali Yıldırım ile Gürbüz Refioğlu, günlerdir "Oluyor.. Olmuyor" denilen Salou'nun işini dün bitirdi. Duisburg Kulübü, 1.5 trilyon bonservis bedeli karşılığında Togo'lu golcüyü Fener'e verdi. İki yıl için 600 milyar alacak olan Salou "Fener'e gelmeyi çok istiyordum. Hayallerim sonunda gerçekleşti" dedi

SALOU'YU transfer etmek için yaklaşık bir aydır yılmadan çalışan Fenerbahçe sonunda hedefine ulaştı. Teknik Direktör Löw'ün alınmasını ısrarla istediği Togo'lu santrfor dün Duisburg Kulübü ile yapılan anlaşma sonucunda Fenerbahçeli oldu.

Başkan Aziz Yıldırım'ın talimatı üzerine Almanya'ya giden Futbol Şubesi Sorumlusu Ali Yıldırım ile Başkan Vekili Gürbüz Refioğlu, Duisburg yönetimi ile sıkı bir pazarlığa girişti. Alman kulübü 10 milyon mark bonservis bedeline ikna edildi ve hemen bir ön protokol yapıldı. Bugün iki yıllık imza atacak olan Salou'ya ise toplam 4 milyon mark ödenecek.

Başkan Aziz Yıldırım, Salou ile kesin anlaşmaya varılmasından sonra SABAH'a şu açıklamayı yaptı:

"Fenerbahçe tarihinin en iyi kadrosunu kurdum. Baliç, Sergio, Metin Diyadin ve Erkan kaliteli futbolcular. Bunlara bir de Salou eklendi. Süper bir takım olduk. Transferi kapattık. Eğer 4+2 çıkarsa, hocamız da futbolcu isterse o zaman birini alırız.."

Bu arada bugün İstanbul'a gelecek siyahi futbolcu, "Başkan Aziz Yıldırım'la bundan 15 gün önce anlaşmıştım. Kulübüm zorluk çıkartıyordu. Sonunda istediğim oldu. Fenerbahçe formasını giymek için sabırsızlanıyorum" diye konuştu.

Öte yandan Uche, Okocha, Moşe ve Sergio'dan sonra Salou'nun gelişiyle Sarı Kanarya'daki siyahi oyuncu sayısı 5'e yükseldi.


© COPYRIGHT 1998 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakkı saklıdır)
Yorum ve önerileriniz için: editor@sabah.com.tr