kapat

SALI 30 HAZİRAN 1998

Bütün yardımlar Adana'ya

Onların sevdiklerini geri getiremezsiniz belki. Ama hayata yeniden sarılmalarını sağlayabilirsiniz. Küçücük yardımlar çığ gibi büyüyebilir. Haydi, Adana Valisi'nin açtığı bu kampanyaya siz de destek verin

Her şeylerini kaybetti onlar. Sevdiklerini yitirdiler korkunç bir depremle. Evleri, yuvaları yok artık. Hiçbir şeyleri yok. Sokaklarda yatıyorlar. Bundan sonra ne olacağını bilemiyorlar. "Yaralar sarılacak" diyor çevreye gelen büyükler.

Para, ölü bedenleri diriltmiyor. Para sevdiklerini geri getirmiyor. Ama hayatta kalmak, yeni bir yaşam kurmak için gerekli tek şey. Yeniden umutlanmaları için, yeniden hayata sarılmaları için, yeniden evlerini kurmaları için para gerekli onlara.

Şimdi herkes oraya yardım etmeli. Şimdi herkes oraya para göndermeli. Bugüne dek Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Fonu'ndan 200 milyar, Ziraat Bankası'ndan 150 milyar gitti. ANAP Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Mehmet Ali Bilici, maaşını gönderdi. Bütün milletvekillerine çağrıda bulundu: "Ne olur siz de gönderin. Acıyı siz de paylaşın" diye.

Devlet Bakanı Hasan Gemici, Ankara'ya dönmeden önce yaptığı açıklamada, depremde zarar gören vatandaşlara dağıtılmak üzere Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Fonu'ndan 200 milyar lira sağlandığını söyledi.

Bakan Gemici, vatandaşların tedirginlik duymamaları gerektiğini, depremden zarar gören evlerin, çevre il ve ilçelerden gelen ekipler tarafından yürütülen çalışmalarla belirleneceğini kaydetti.

Kısa sürede gidecek

Gemici, depremde yakınları ölenlere 400 milyon, sakat kalanlara 240 milyon, ağır hasarlı konut ve işyerlerine 300 milyon, orta hasarlı yerler için 200 milyon ve az hasarlı olanlara da 100 milyon lira yardım yapılacağını belirtti.

Gemici, bu yardımların hasar tespit raporlarına göre en kısa zamanda ödeneceğini vurguladı.

Osmaniye Valiliği de yardım seferberliği başlattı. Osmaniye Valisi Ümit Karahan, 3 kepçe, 2 grayder, 10 kamyon, 6 ambulans ve doktor, 2 itfaiye aracı ile 1 kepçe, 1 toprak makinesi ve 1 jeneratör gönderdiklerini bildirdi.

Vatandaşlara dağıtılmak üzere Osmaniye Valiliği 3400, Antakya Belediyesi de bugün 10 bin ekmek gönderdi.

Adana Valiliği herkesi yardıma çağırıyor. Depremde zarar gören vatandaşlar şu bankalara maddi yardımda bulunabilecek:

Ziraat Bankası Adana Şubesi: 30440-1124-3

Ziraat Bankası Atatürk Caddesi: Şubesi 30440-578-8

Vakıflar Bankası Adana Şubesi: 2037921

Halk Bankası Adana Şubesi: 150-00-2220


© COPYRIGHT 1998 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakkı saklıdır)
Yorum ve önerileriniz için: editor@sabah.com.tr