kapat

SALI 30 HAZİRAN 1998

Fidyecilere baskın

Alparslan Türkeş'in eski Özel Kalem Müdürü Mehmet Ali Geylanigil'in oğlu 5 gün önce kaçırıldı. Ailesinden 170 bin mark isteyen fidyeciler polisin nefes kesen operasyonuyla yakalanırken, Osman Cem Geylanigil de sağ olarak kurtarıldı

BİR turizm şirketinde müdür olarak çalışan MHP eski Genel Başkanı merhum Alparslan Türkeş'in özel kalem müdürü Mehmet Ali Geylanigil'in oğlu Osman Cem Geylanigil, beş gün önce Teşvikiye Caddesi 99/6 numaradaki evinden, kendilerini polis olarak tanıtan 4 kişi tarafından kaçırıldı. Geylanigil'in babası Mehmet Ali Geylanigil, polise başvurarak oğlunun kurtarılması için yardım istedi.

Polisi kontrol ettiler

HAREKETE geçen Asayiş Şubesi Organize Suç Bürosu dedektifleri, fidyecilerin Geylanigil'in evini telefonla arayarak 170 bin mark fidye istediğini tesbit etti. Fidyecilerin, "Oğlunu sağ olarak görmek istiyorsan polise haber verme" diyerek tehdit savurdukları öğrenildi. Geylanigil'in ailesine birkaç kez randevu veren fidyeciler, buluşma yerine gelmeyerek polis tarafından takip edilip edilmediklerini kontrol ettiler.

Önce Korkut yakalandı

SON olarak dün sabaha karşı Geylanigil Ailesi'ne randevu veren fidyeciler, Tuzla girişinde 34 TCJ 20 plakalı takside bekleyeceklerini, parayı araçtaki kişiye vermeleri gerektiğini bildirdiler. Telefon görüşmelerini dinleyen Organize Suç Bürosu dedektifleri, harekete geçerek buluşma noktasına sabaha karşı pusu kurdular. Polisler, taksi içinde bekleyen Muhammet Korkut'u kıskıvrak ele geçirdiler.

İfadesi etkili oldu

KORKUT ilk yapılan sorgulamasında, olayı Tuzla Ülkü Ocakları üyesi Hakkı Karakullukçu'nun planladığını, suç ortaklarının Özcan Bakır ve Ali Mutlacı olduğunu itiraf etti. Bu itiraflar üzerine polis ekipleri, Karakullukçu'nun evine baskın düzenledi. Baskında evde hiç kimse bulunamazken, aramalarda 7.65 mm. çapında bir tabancayla, kaçırılan Geylanigil'in ev adresi ve krokiler bulunan notlar ele geçirildi.

Kıskıvrak yakalandılar

YAKALANAN sanığın Tuzla İstasyon Caddesi Yasemin Sokak 24 numaralı işyerinin adresini vermesi sonucu polis, sanayi sitesinde bulunan adresteki depoya şafakta bir baskın düzenledi. Operasyonda, önce Geylanigil'in kaçmaması için nöbet tutan Özcan Bakır ile Ali Mutlacı kıskıvrak yakalandı. Ardından, 5 gündür rehin tutulan Osman Cem Geylanigil sağ olarak kurtarıldı. Ancak fidyecilerin elebaşısı Hakkı Karakullukçu, polisin baskınından önce kaçmayı başardı.

SALİH ALUŞ


© COPYRIGHT 1998 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakkı saklıdır)
Yorum ve önerileriniz için: editor@sabah.com.tr