kapat

POLITIKA
POLIS
EKONOMI
MAGAZIN
DIS HABER
SPOR
ARKA KAPAK
YAZARLAR
BIZIM CITY
SIZINKILER
SARI SAYFALAR
YANSIYAYIM
ARSIV
TURKCE
Latin 5
MacRoman
TemelASCII
FONTLAR

SABAH GAZETESIHAVA DURUMUBORSA-DOVIZYORE

SALI 30 HAZİRAN 1998

Sırp kasap intihar etti
Bosna Savaşı sırasında 200 kişiyi öldürenSlavko Dokmanoviç hücresinde kendini astı

HIRVATİSTAN'IN Vukovar kentinin Sırplar'ın eline geçtiği 1991 yılında belediye başkanlığına getirilen Slavko Dokmanoviç, hastanede 200'ü aşkın hastanın katliamını planlamak ve bizzat uygulamaktan sorumlu tutuluyordu. Dokmanoviç, La Haye'de Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi'nde yargılanıyordu.

GEÇEN Perşembe günü duruşması sona eren Dokmanoviç hakkındaki kararın en geç iki hafta içinde açıklanması bekleniyordu. Çok büyük bir olasılıkla müebbet hapse mahkum edilmesi beklenen Dokmanoviç, önceki gece hücresinde hayatkına son verdi. Dukmanoviç'in kapı menteşesine asılı bulunduğu bildirildi.

KENDİNİ "Yufka yürekli" olmakla suçlayan Sırplar'a "Neler yapabileceğini göstermek için" bu katliamı gerçekleştirildiği belirtilen Ookmanoviç bir yıl süren dava boyunca hep suçsuz olduğunu söylemişti. İki gün önce "Kendimi iyi hissetmiyorum" diyerek hücresine doktor çağıran Sırp Kasabı 30 dakikada bir gardiyanlarca kontrol ediliyordu.

AKUT: Hayat kurtaran gönüllü gençler ordusu
ADANA'DAKİ kurtarma çalışmalarında sık sık onları görüyoruz. Tişörtlerinde AKUT yazıyor. Onlar Arama Kurtarma Derneği üyeleri... 1996'da Dr. Feridun Çelikmen ve Everest'e tırmanan ilk Türk dağcı Nasuh Mahruki'nin girişimleriyle kurulan "gönüllü ordusu..." Nerede felaket olursa, oraya koşuyorlar. Tamamen kendi imkanlarıyla. Tek kuruş menfaatleri yok. Ambülansları, helikopterleri, elektronik arama aletleri ve köpekleri var. Biri 26 saat sonra, biri 48 saat sonra iki çocuğu sağ olarak enkazdan çıkarmayı başardılar.


Petrol Ofisi'nde süpriz alıcı
Televizyonlardan canlı yayınlanan Petrol Ofisi Özelleştirme İhalesi'ni Sümerbank'ın da sahibi olan Garipoğlu ailesi kazandı. Nefesleri kesen açık artırmada dev şirketlerini sollayan Hayyam Garipoğlu, 1 milyar 160 milyon dolar teklif etti.


Değişim istiyorlar
1978 İslam Devrimi'nden bu yana bastırılan ılımlı kesim artık susmuyor. İçişleri eski Bakanı Nuri de mollaların ılımlıların güçlerinden korktuklarını açıkladı.


Fidyecilere baskın
Alparslan Türkeş'in eski Özel Kalem Müdürü Mehmet Ali Geylanigil'in oğlu 5 gün önce kaçırıldı. Ailesinden 170 bin mark isteyen fidyeciler polisin nefes kesen operasyonuyla yakalanırken, Osman Cem Geylanigil de sağ olarak kurtarıldı


Fener'in Salou Zaferi
Sarı-Lacivertli yönetimden Ali Yıldırım ile Gürbüz Refioğlu, günlerdir "Oluyor.. Olmuyor" denilen Salou'nun işini dün bitirdi. Duisburg Kulübü, 1.5 trilyon bonservis bedeli karşılığında Togo'lu golcüyü Fener'e verdi. İki yıl için 600 milyar alacak olan Salou "Fener'e gelmeyi çok istiyordum. Hayallerim sonunda gerçekleşti" dedi


© COPYRIGHT 1998 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakki saklidir)
Bu sayfa YORE Yorum ve önerileriniz icin: editor@sabah.com.tr