kapat

CUMA 26 HAZİRAN 1998

Dolandırıcının intihar oyunu

Bankalardan yüklü miktarda kredi alan Kenan Palaz, izini kaybettirmek için Mercedes'in köprü üzerinde terk edip bir de intihar mektubu bıraktı. Ancak gerçek kısa sürede ortaya çıktı

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü üzerinde 13 Haziran Cumartesi günü terk edilmiş halde bir Mercedes otomobil bulundu. Otomobil Kenan Gökay Palaz'a aitti. Palaz'ın işleri kötüye gittiği için köprüden atlayarak canına kıydığı sanıldı. Olayla ilgili herhangi bir gelişme yoktu. Ta ki, özel bir bankadaki kredi alımında usulsüzlük saptanana kadar.

Nefes kesen olay şöyle gelişti: Kenan Gökay Palaz, eşi Feyza Palaz ile birlikte Banka Müdürü Recep Nihat Erduran'la anlaşarak çeşitli miktarlarda kredi çekti. Olağan kontrollerini sürdüren banka müfettişleri Palaz'a verilen kredilerde çeşitli usulsüzlükler belirlediler. Yüksek miktarlarda çeşitli şirketler adına verilen krediler karşılığında hiçbir teminat alınmamıştı. Şube Müdürü Recep Nihat Erduran'ın bilgisine başvuran müfettişler savunmasını hazırlamasını istediler.

Paniğe kapıldı

Usulsüzlüğün ortaya çıkması üzerine paniğe kapılan Erduran, Palaz çiftini arayarak köşeye sıkıştığını, bir an önce bir şeyler yapmaları gerektiğini söyledi. Bu arada banka müfettişlerinin talebi üzerine olaya el koyan mali polis Erduran'ı şubeye alarak sorgulamaya başladı. Erduran bir süre sonra her şeyi itiraf etti ve Palaz çiftinin kendisini de dolandırdığını, kredileri geri ödemeye söz verdikleri halde ödemediklerini söyledi. Kredi alımı sırasında komisyon aldığını da itiraf eden Erduran olayı ayrıntısıyla anlattı.

Erduran, Kenan Palaz ve eşinin 33 adet hayali firma kurduklarını, başka bankalardan da kredi alarak dolandırıcılık yaptıklarını itiraf etti. Erduran'ın itirafı üzerine harekete geçen polis Palaz çiftini aramaya başladı.

Ancak kısa bir araştırma Kenan Palaz'ın birkaç gün önce intihar ettiğini, daha doğrusu şaibeli bir intihar olayına karıştığını ortaya koydu. Bunun üzerine Palaz'ın Bostancı'daki dairesine baskın düzenleyen polisler, Feyza Palaz'ın da eşinin intihar ettiği ileri sürülen tarihten sonra ortadan kaybolduğunu ve bir daha ortalarda görünmediğini belirledi.

Kameralarda intihar yok

Bu arada köprü koruma tarafından Fatih Sultan Mehmet Köprüsü üzerindeki tüm hareketleri izlemeyi amaçlayan kamera çekimlerinde de söz konusu olayın olduğu gece herhangi bir intihar olayına rastlanmadı.

Bütün bu bilgileri bir araya getiren polis Kenan Gökay Palaz ile Feyza Palaz çiftinin dolandırıcılık olayının ortaya çıkması üzerine düzmece bir intihar olayı tezgahlayıp ortadan kayboldukları kanaatine vardı.

Şimdi karı koca dolandırıcılar 80 ilin emniyet müdürlüklerine çekilen fakslarla her yerde aranıyorlar. Yetkililer Palaz çiftinin bulunması konusunda vatandaşlardan da yardım beklediklerini söylediler.

İHSAN DEMİR - SALİH AYDIN (SHA)


© COPYRIGHT 1998 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakkı saklıdır)
Yorum ve önerileriniz için: editor@sabah.com.tr