kapat

PAZAR 24 MAYIS 1998

Kocam Ali Sami Yen'in kemikleri sızlıyordur!..

Bu sözler Galatasaray Kulübü'nün kurucusu Ali Sami Yen'in eşi Fahriye Yen'e ait... Bir huzur evinde kalan Galatasaraylılar'ın "Fırst lady"sinin tek şikayeti ilgisizlik

HERKES ona "Cim-Bom Anne" diyor. Son dört yıldır Etiler'deki huzurevinde yaşayan Galatasaray Kulübü'nün kurucusu Ali Sami Yen'in eşi Fahriye hanım dertli mi dertli..

Galatasaray camiasından hiç kimsenin kendisine sahip çıkmadığını, ilgi ve sevgi göstermediğini söyleyen Fahriye hanım "Hatırlanmak istiyorum. Ama insanlar beni unuttu. Beni en çok bu olay üzüyor" diye yakındı.

97 yaşında olduğunu, Ali Sami Yen vefa ettikten sonra iki kız kardeşi Sadiye ve Saniye hanımların kendisine baktığını söyleyen Fahriye hanım konuşmasını yöşle sürdürdü:

"Çocuğum olmadı. Ancak tüm Galatasaraylılar benim evlatlarım. Gençliğimde ata biner, cimnastik yapar ve koşardım. Hatta resim yapardım. Ama bunların hepsi geçmişte kaldı. Galatasaray şampiyon olsun diye her gece dua ettim. Allah dualarımı kabul etti. Hakar Şükür en beğendiğim futbolcu ama yanıma hiç gelmiyor..."


© COPYRIGHT 1998 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakkı saklıdır)
Yorum ve önerileriniz için: editor@sabah.com.tr