kapat

SALI 19 MAYIS 1998

Sevim Tanürek toprağa verildi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlunun kullandığı otomobilin çarpması sonucu yaralandıktan sonra tedavi gördüğü Alman Hastanesi'nde önceki gün vefat eden Türk Sanat Müziği Sanatçısı Sevim Tanürek, dün Şişli Camii'nde öğleyin kılınan cenaze namazından sonra Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Sanatçı Tanürek için ilk tören TRT İstanbul Radyosu önünde düzenlendi. TRT İstanbul Bölge Müdürü Orhan Ertanhan, Tanürek'in, 1950'de sanat yaşamına başladığı Ankara Radyosu'nda üstün performans gösterdiğini söyledi. Ertanhan, "Tanürek, Türk Sanat Müziği'nin yıldız sanatçılarından biri olmuştur. İnanıyorum ki, ebediyete kadar plaklarda, kasetlerde yaşayacak" dedi.

TRT İstanbul Bölge Müdür Yardımcısı Mustafa Yolaşan da, çalışma arkadaşlarından tamburi Özer Korkut'un Tanürek'in vefatı üzerine yazdığı şiiri okudu. Yolaşan, Tanürek'in ailesi ile sevenlerine başsağlığı diledi.

Cenaze törenine eşi Ahmet ve oğlu Cavit Tanürek, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şişli Belediye Başkanı Cüneyt Akgün, TRT Genel Müdürü Yücel Yener ile Gönül Yazar, Orhan Gencebay, Nuri Sesigüzel, Mustafa Keser gibi sanatçılarla aile yakınları ve sanatçının dostları katıldı.

Tanürek'in eşi Ahmet Tanürek, kazayı yapan Erdoğan'ın oğlu Ahmet Burak Erdoğan'a karşı açılan davadan vazgeçmeyeceğini belirtti.

Erdoğan ise, oğlunun iddia edildiği gibi ehliyetsiz olmadığını, Tanürek'i bırakıp kaçmadığını, karakola teslim olduğunu söyledi. Erdoğan, kaza sonrası karakola teslim olan oğlunun adliyeye sevk edildiğini, adliyede ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığını hatırlattı.

Tanürek'in özgeçmişi

64 yaşında ölen Türk Sanat Müziği Sanatçısı Tanürek, 1950 yılında Ankara Radyosu'nda sanat yaşamına başladı. 1959'da TRT'den ayrılarak İstanbul'a gelen ve sahne çalışmalarına başlayan Tanürek, uzun yıllar sanatını İstanbul'da icra etti.

NEBAHAT KOÇ


© COPYRIGHT 1998 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakkı saklıdır)
Yorum ve önerileriniz için: editor@sabah.com.tr