kapat

PAZAR 26 NİSAN 1998

FP: Seçim sonbaharda

Erzurum - Fazilet Partisi (FP) Grup Başkanvekili Lütfü Esengün, erken genel seçimlerin sonbaharda yapılacağını öne sürdü.

Esengün, Erzurum'da düzenlediği basın toplantısında, seçim hükümeti kuruluncaya kadar geçecek süre içinde Başmbakan Mesut Yılmaz'ın, İrtica ile Mücadele Kanun Tasarısı'nı Meclis'ten geçireceğini belirterek, "Meclis'te alınacak kararların vebali ve sorumluluğu ANAP'a ait olacaktır" dedi.

Yılmaz'ın görüşlerinin, CHP lideri Deniz Baykal'ın görüşleriyle aynı olduğunu öne süren Esengün, şu görüşleri dile getirdi: "Şu anda Türkiye'deki herkes bu hükümetin CHP'nin istediklerini yapan bir hükümet olduğunu biliyor. CHP'liler Yılmaz'a zorla bir iş yaptırmıyor. Yaptığı bütün işleri isteyerek yapıyor. Malvarlığındaki yolsuzluklar ve hakkındaki şaibelerle ilgili soruşturma var. Bu nedenle Yılmaz Başbakanlık görevinden istifa etmelidir. Başbakan'ın istifa etmemesi siyasi ahlak, siyasi edep ve siyasi teamüle aykırıdır. Geç de olsa Yılmaz istifasını Çankaya'ya sunmalıdır."

"Erken genel seçimin sonbaharda yapılacağı" iddiasında da bulunan Esengün, seçim tarihinin 11 ay önce tespit edilemeyeceğini, kurulacak seçim hükümetinin ise 6 ay Türkiye'yi yönetmesinin mümkün ve inandırıcı olmadığını savundu.


© COPYRIGHT 1998 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakkı saklıdır)
Yorum ve önerileriniz için: editor@sabah.com.tr