kapat

PAZAR 26 NİSAN 1998

Şeytan tartışması

İçlerine şeytan girdiğini öne sürülen iki çocuğun tıbbi raporları Amerikan kamuoyunda şeytan tartışması başlattı. Çocukları muayene eden doktorlar bile kesin bir sonuca varamadılar. 5 yıl boyunca başlarına birbirinden esrarengiz olaylar gelen iki çocuğa doktorlar yardım edemeyince şeytan çıkarma ayini yapıldı. ABC televizyonu kimliği gizli tutulan çocukların doktor raporlarını yayınladı.

DOSYA A

Cinsiyeti: Kız

Hastalığın başladığı yaş: 13

Hastalığın sona erdiği yaş: 18

Belirtiler: Saçının çekildiğini, göremediği bir şeyin kolunu burktuğunu söyleyen çocuğun şikayetleri beş sene boyunca ailesince ciddiye alınmamış. Ancak şikayetlerin sıklaşması ve vücudunda oluşan yaralar aileyi harekete geçirmiş. Ailesinin ifadesine göre kişiliği değişen ve "şeytanca" hareketler yapan genç kız çevresine zarar vermeye de başlayınca doktor gözetimine alındı. İçinde sürekli kendisini kontrol eden başka birisinin varlığından bahseden genç kızın yaşından beklenmedik ölçüde "güç kullanabilir" hale geldiği görüldü.

Teşhis: Ailenin genç kızı bulaşıcı hastalıklar uzmanı Joseph Klimek'e götürmesiyle tedavi başladı. Önceleri sorunun psikolojik olduğunu düşünerek çocuğu hastanede gözetim altına aldık. İlaç bağımlılığı tedavisi, beyinde nörolojik bir sorun olabileceği düşüncesiyle uyguladığımız tedaviler... Hemen hiçbiri başarılı olmadı. Sorunun sadece tıbbi olmadığına karar verdik. Gerçekten şeytandan kaynaklanabileceği fikri kuvvetlendi."

Tedavi: Tüm psikiyatrik hastalıklar şeytanla ilgilidir diye birşey kesinlikle söz konusu değil. Şeytan dünyada ama kimleri esir alıyor? Buna hevesli olanları ve psikolojik problemli kişileri... Şeytan çıkarma konusunda deneyimli bir dinadamı olan psikopos McKennay'a başvurduk. Ailesinin de isteğiyle yaptığımız tedavi sonucunda genç kız şaşırtıcı bir biçimde iyileşti.

Doktorun notu: Şüpheciler ya da müspet bilimciler ya da Tanrı tanımazlar bunun bir psikolojik olay olduğunu ve muhtemelen beyinde salgılanan serotonin hormonu veya benzeri bir hormonla alakası olabileceğini söylerler. Birisi bu olayı açıklamak istediği zaman bu şekilde ifade etmek normaldir. Ama gerçekten başımdan geçenler ise beni şahsen şeytanın var olduğuna inandırdı. Şeytanın baskı yaptığını, ızdırap verdiğini ve bazılarını iradesi altına aldığını gözledim.

Dosya B

Cinsiyeti: Erkek

Hastalığın başladığı yaş: 5

Hastalığın sona erdiği yaş: 10

Belirtiler: Vücudunda bazı yaralar ve kesikler oluşması üzerine ailesi harekete geçmiş. Çocuğun çevresinde birkaç büyük büyükbabasının silüetinin gören anne, önce kendisinin de hayal gördüğünü sanmış. Adını açıklamak istemeyen anne olaylarla ilgili "Gördüklerimin hayal olduğunu sandım. Ancak bir gün ortada hiçbirşey yokken çocuğumun kolunda bir kesik oluşmaya başladığına gözlerimle şahit oldum ve bir uzmana başvurmamız gerektiğini anladım" diyor. Zaman zaman da suratı görülmez güçlerce tokatlanan küçük çocuk, bu olay sonrası derhal tedavi altına alındı.

Teşhis: İlk önce bir sosyal hizmet görevlisi, ardından alanlarında uzman bir psikiyatrist ve nörolog çocuk üzerinde testler yaptı. Yıllarca süren tedaviler hiçbir sonuç vermedi. Bunun üzerine son umut olarak ISSUE'ye (Açıklanamayan Olay ve Görüntü Araştırmaları Merkezi) başvuruldu. Merkez uzmanlarından ben Keith Auriemme ve arkadaşım Mike Mercik vakayı inandırıcı bulmamız üzerinde tedaviye başladık. İncelemelerimiz sırasında çok ilginç bir şeyle karşılaştık. Yaptığımız ölçümlerde çocuğun kaldığı odanın sıcaklığı sürekli değişiklik gösteriyordu. Bir keresinde birkaç dakika içerisinde 9 derece düştü sonra tekrar eski haline geldi. Bir seferinde ise yalnızca 30 saniye içerisinde sıcaklık 12 derece birden düştü. Bu normal şartlarda imkansızdır. Bu ani ısı değişikliklerini odada fizik ötesi varlıkların bulunduğunun bir kanıtı olduğunu sanıyoruz.

Tedavi: Bütün bu gelişmeler üzerine çocuğa Amerika'nın Connecticut eyaletinde bir kilisede şeytan çıkarma tedavisi uygulandı. Tüm sorunların birden kesildiğine şahit oldum.

Doktorun notu: Benim için Tanrı'nın var olduğunu maddi bir yöntemle kanıtlama olanağı bulunmuyor. Tanrı'yı bir şişenin içinde tutmuyorum ki size gösterebileyim. Dr. Mersics de buna şunu ilave ediyor: "Eğer Tanrı'nın ve meleklerinin varlığına inanıyorsanız, dünyada şeytani bir gücün de insana müdahale ettiğine inanmanız gerekir."

Yazışma için "International Office of Paranormal Investigation and Research"ün İnternet adresini kullanabilirsiniz:


© COPYRIGHT 1998 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakkı saklıdır)
Yorum ve önerileriniz için: editor@sabah.com.tr