kapat

PAZAR 19 NİSAN 1998

Yargıtay'dan nişanlılara uyarı

Yargıtay 3'üncü Hukuk Dairesi, nişanın bozulmasına neden olan davranışlardan hangilerinin manevi tazminatı gerektirdiğini belirledi.

Nişanın bozulması sonucunda meydana gelen doğal üzüntü ve menfaat ihlalinin manevi tazminata neden olmayacağını belirten Yargıtay, manevi tazminat hakkının doğabilmesi için mutlaka fahiş zarar durumunun oluşması gerektiğine dikkat çekti.

Yargıtay'ın benzer davalara emsal teşkil edecek olan kararına göre nişanın bozulmasına neden olan davranışlardan manevi tazminat hakkı doğuranlar şunlar:

Nişanlı kızın iğfal edilmesi. Tarafların birinin diğeri hakkında iffet, namus veya sağlık bakımından yakışık almayan dedikodular çıkarması. Taraflardan birinin nişanlılık dönemi sırasında başkaları ile aşırı samimi ilişkiler kurması. Erkeğin nişanlılık devam ederken başka bir kızı kaçırması. Nişanlı kızın nişan bozulmadan başka bir erkeğe kaçması. Evlenmenin gerçekleşeceği inancıyla ev tutulmuş olması. Evlenmenin gerçekleşeceği inancıyla eşya alınmış olması. Nikah davetiyelerinin dağıtılmasından sonra nişanın bozulmasına neden olunması.

ERSİN BAL


© COPYRIGHT 1998 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakkı saklıdır)
Yorum ve önerileriniz için: editor@sabah.com.tr