kapat

PAZAR 19 NİSAN 1998

Anıtmezar parası ANAP'tan

Başbakan Mesut Yılmaz, "Özal'ın anıtmezarı için devlet tarafından harcanan 220 milyar liranın devlete ödenmesini kararlaştırdık" dedi.

Başbakan Mesut Yılmaz, Turgut Özal'ın anıtmezarının yapımıyla ilgili bazı basın organlarında dile getirilen görüşlerin ANAP ve ANAP'lıları rencide ettiğini belirterek, devlet tarafından anıtmezara harcanan 220 milyar liranın ANAP'ın kuruluşunun 15'inci yıldönümü olan 20 Mayıs tarihine kadar, ANAP'lılar tarafından devlete ödenmesini kararlaştırdıklarını söyledi.

ANAP MKYK, İstanbul İl Başkanlığı'nda, Genel Başkan ve Başbakan Mesut Yılmaz başkanlığında toplandı. Yılmaz, toplantı devam ederken yaptığı açıklamada, kurucu genel başkanları, Türkiye'nin 8'inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ı minnet ve şükranla yadettiklerini ifade etti.

ANAP'ın bundan sonra da Turgut Özal'ın çizdiği yolda ilerlemeye devam edeceğini belirten Yılmaz, Özal'ın getirdiği temel hürriyetlerin, hükümette kaldıkları sürece geliştirilmesine devam edeceklerini anlattı. Yılmaz, Turgut Özal'ın anıtmezarının yapımıyla ilgili basın organlarında dile getirilen görüşlerin partisini ve partilileri rencide ettiğini bildirek, "Bu görüşleri esefle karşılıyoruz" dedi.

Türk Devleti ve Türk Milleti'nin vefalı olduğunu kaydeden Yılmaz, "Türk Devleti ve Türk Milleti kendisine hizmet edenleri unutmaz. O insanlara yapılan vefa eserleri maddiyatla ölçülemez" diye konuştu.

Yılmaz, Özal için hükümet tarafından yaptırılan anıtmezarın polemik konusu yapıldığını da belirterek, "MKYK'da bu konuda partimizin önderliğinde bir kampanya düzenlenmesi ve partimizin 15'inci kuruluş yıldönümü olan 20 Mayıs tarihine kadar devlet tarafından harcanan 220 milyar liranın ANAP'lılar tarafından karşılanarak devlete ödenmesi kararlaştırıldı" dedi.

MKYK üyelerinin, Turgut Özal'ın Anıtmezarı için açılan kampanyaya birer milyar lira bağışlamayı kararlaştırdıkları bildirildi.

"Her şey kontrolümüzde"

Yılmaz, Türkiye'nin ekonomik olarak doğru ellerde olduğunun rakamlarla da ortaya çıktığını belirterek, "Hükümet hem güveni, hem de güvenliği tesis etmiştir. Her şey hükümetin kontrolü altındadır" dedi. Yılmaz, ANAP MKYK üyelerine CHP Lideri Deniz Baykal ve hükümet ortaklarıyla yaptığı görüşmeler hakkında bilgi verdiğini söyledi. Baykal ile tekrar biraraya geleceklerini hatırlatan Yılmaz, MKYK'da oluşan görüşler doğrultusunda Türkiye'nin huzura götürülmesi için çalışmalarına devam edeceklerini söyledi.

Hükümetin kuruluşuna da destek veren CHP'nin başından beri sorumlu bir muhalefet ortaya koyduğunu ifade eden Yılmaz, "İnanıyorum ki ilerideki görüşmelerimizde de CHP'nin sorumlu anlayışı devam edecektir" diye konuştu. Yılmaz, Baykal'ın bu yıl seçim yapılması ısrarından vazgeçtiğini ve bunu da kamuoyuna açıkladığını kaydetti.

Başbakan Yılmaz, bugünkü tablonun Türk kamuoyunda ve dünyada iyimserlikle karşılandığını, enflasyonun düştüğünü, faiz oranlarında da bir düşüş yaşandığını bildirdi.

Yılmaz, Hükümet'in halkın huzuru için hem güveni hem de güvenliği tesis ettiğini belirterek her şeyin hükümetin kontrolü altında olduğunu vurguladı. Başbakan, vatandaşların seçim istemediğini, mevcut istikrarın devamını istediğini belirterek, aynı tespiti başka partilerin de yaptığına inandıklarını kaydetti. Bazı partilerin, kendi çıkarları için Türkiye'nin iyiye gitmesinden endişe duyabileceklerini belirten Yılmaz, CHP'nin sorumlu tutumunu takdirle karşıladıklarını ifade etti.


© COPYRIGHT 1998 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakkı saklıdır)
Yorum ve önerileriniz için: editor@sabah.com.tr