kapat

PAZAR 19 NÝSAN 1998

Polikliniðe ameliyat yasaðý

Saðlýk Bakanlýðý týp merkezleri ve polikliniklerde ameliyat yapýlmasýný yasakladý.

Bakanlýk, polikliniklerde genel anestezi ve yatýrýlmayý gerektiren durumlarda ameliyat yapýlmasýnýn yasak olduðunu bildirdi. Özellikle Ýstanbul'da poliklinik ve týp merkezlerinin usulsüz çalýþmalarýný saptayan Saðlýk Bakanlýðý Temel Saðlýk Hizmetleri Genel Müdürlüðü, Umumi Hýfzýssýhha ve Özel Hastaneler Kanunlarý'na dayalý olarak polikliniklerde genel anestezi dýþýndaki ameliyatlarýn yapýlmasýna izin verilmemesini, talimata uymayanlar hakkýnda TCK'nýn ilgili hükümlerince ceza verilmesini istedi.

Talimata göre, polikliniklerde genel anesteziyi gerektirmeyen kürtaj, sünnet, apse açmak, enjeksiyon, biyopsi, mide yýkanmasý, sütur, yabancý cisim çýkarýlmasý, laporoskopik cerrahi, bademcik ameliyatý, yatmayý gerektirmeyen fýtýk ameliyatý, týrnak çekimi gibi iþlemler yapýlabilecek.

Bu arada Türkiye'deki her bin saðlýk kuruluþundan 7'sinin sahte olduðu ortaya çýktý. Ýllerde yapýlan denetimler sonucu 226 saðlýk kuruluþu, saðlýk kuruluþu olma özelliðini taþýmadýðý gerekçesiyle kapatýldý. Yüksek Saðlýk Þžrasý'nýn son toplantýsýnda "sahte doktorlar" konusu bir kez daha gündeme geldi. Þžra, bioenerji uzmanlarýyla, otla þifa daðýtanlarýn "sahte doktor" olduðuna karar verdi.

NEVÝN BÝLGÝN


© COPYRIGHT 1998 MERKEZ GAZETE DERGÝ BASIM YAYINCILIK SANAYÝ VE TÝCARET A.Þ. (Her hakký saklýdýr)
Yorum ve önerileriniz için: editor@sabah.com.tr