kapat

PAZAR 19 NİSAN 1998

Trafiğe doktor çözümü

İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi doktorlarından Sasan Rajazi ve Salih Okutan, hastaneye motosikletle gidip geliyorlar

İstanbul'un trafiği araç sayısının fazlalığı, sürücülerin bilinçsizliği ve yolların kapasitesinin artırılamaması nedeniyle kronik bir soruna dönüştü. İstanbullular'ın bitmeyen çilesine doktorlar, "doktor"ca bir çözüm buldu.

İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi Radyoloji Bölümü'nde görev yapan Dr.Sasan Rajazi ve Genel Cerrahi Servisi'nden Dr. Salih Okutan, hastanedeki görevlerine yetişebilmek amacıyla motosiklet ile gidip geliyor. Metro, tramvay, vapur, araba ve otobüs yerine motosikletin hızından yararlanan doktorlar, bu sayede tam vaktinde mesai başında oluyorlar.

Hem ekonomik, hem hızlı

Şirinevler'de oturan Dr. Rajazi, motosikleti, ekonomik, hızlı olduğu ve park sorunu bulunmadığı için tercih ettiğini söylüyor. Hastaneye motosikletle 20 dakikada gelebilen Dr. Rajazi, "Otomobil veya metroyu tercih etsem 1.5-2 saat zaman kaybedeceğim. O zamanı trafikte değil, dinlenerek değerlendiriyorum" diyor. Kozyatağı'nda oturan Dr. Okutan ise yorgun bir şekilde nöbetten çıktıktan sonra motosikletle eve gitmenin büyük bir konfor olduğunu anlatıyor.

BİRSEL SANCAR - MURAT KEKLİKÇİ -(SHA)


© COPYRIGHT 1998 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakkı saklıdır)
Yorum ve önerileriniz için: editor@sabah.com.tr