kapat

PAZAR 19 NİSAN 1998

Çocuklarını kaçıran adama hapis

Eşinden boşandıktan sonra, iki çocuğunu annelerinden kaçıran Amerikalı baba, 21 yıl sonra yakalandı. Sahte bir adla yaşamını sürdüren milyarder babanın çocuklarına yıllarca "Anneniz siz küçükken öldü" yalanını söylediği anlaşıldı.

Amerika'da Florida eyaletinin gözdesi Palm Beach'te, lüks bir yaşam süren ve çevresinde saygın bir kişi olarak bilinen William S. Martin geçtiğimiz günlerde 2.2 milyon dolarlık malikanesinde yakalanarak, tutuklandı.

Florida'da yaşayan birçok kişi William Martin isimini bilir. Kendisini kimi zaman avukat, kimi zaman "think tank" uzmanı, zaman zaman kimyacı ya da ünlü bir psikolog olarak tanıtan Martin, North Palm Beach Yatçılık Klübü'nün de saygın kişileri arasındaydı. Zenginler klübüne 250 bin dolar değerindeki Ferrari Testarosa marka arabasıyla katılır, bol bahşiş dağıtırdı.

Ancak gerçek geçtiğimiz gün ortaya çıktı. William Martin adlı kişinin aslında Stephen Howard Fagan adlı Massachusetts'li bir kaçak olduğu ortaya çıktı. Kendisi 20 yılı aşkın süredir çocuklarını annelerinden kaçırmak suçundan aranıyordu.

Herkesi aldatmış

Karısından 1977 yılında boşanan Fagan, Rachael ve Lisa adlı çocuklarını gizlice kaçırdı. Şu anda biri 23, diğeri ise 21 yaşında olan kızlarını yıllarca "Anneniz siz küçükken bir otomobil kazasında öldü" yalanıyla aldattı.

Ancak anne Barbara Kurth hayataydı ve kızlarını 18 yıldır köşe bucak arıyordu. Amerika'nın her eyaletindeki polis kayıtlarını tek tek gözden geçiren cesur kadın sonunda aradığını buldu.

Fagan'ın Florida'da olduğu duyulunca kadın, polisin de yardımıyla tüm sürücü belgelerini tarayarak, kocasını tanıdı.

56 yaşındaki Fagan, evinde tutuklanarak cezaevine konuldu. Şimdi çifte adam kaçırmaktan hüküm giyecek.

Florida'da olayı duyan herkes şaşgınlığını gizleyemiyor. Kıskardeşi Fagan ile 1986 yılında evlenen June Slote, "Milyon kere düşünsem böyle birşeyi tahmin edemezdim" diyor. Slote, Fagan'ın kendisini Columbia Üniversitesi mezunu ve Harvard'da mastır yapmış bir kişi olarak tanıdığını söylüyor.

Florida'lı zengin bir işadamı ise Fagan'ı CIA adına çalışan bir think tank uzmanı olarak tanıdığını söylüyor ve "Emekli olduktan sonra borsada büyük paralar yaptım' demişti" diyor.

Çocukların durumu

Çoçuklarını henüz 5 ve 2 yaşındayken annelerinden çalan baba, kızlarının ikisine de hem işi hem de geçmişi hakkında yalan söylemiş. 23 yaşındaki rachael Martin, olay karşısında tam bir şok yaşadığını itiraf ediyor. Ancak Rachael 'Yine de babama destek olacağım" demekten de kendini alamıyor. Rachael New York'ta babasından ayrı yaşıyor kardeşi Lisa isehalen Southern California Üniversitesi'nde okiyor.

Çıkarıldığı ilk mahkemede tutuklanarak Palm Beach cezaevine gönderilen baba Fagan, önümüzdeki hafta Massachusetts'e gönderilecek. Esas duruşma burada başlayacak.

Anne Kurth'un avukatı David Cherny ise "Müvekkilim olayın şokunda. Ne yapacağını bilemiyor. Çocuklar hayatları boyunca annelerini hiç tanımamış gibi birşey. Annenin tek isteği, çocuklarının onu anlaması...Her zaman onları kalbinde taşıdı..."


© COPYRIGHT 1998 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakkı saklıdır)
Yorum ve önerileriniz için: editor@sabah.com.tr