kapat

SALI 24 ŞUBAT 1998

2 trilyon istiyor

Tatarlar Holding'in sahibi Hasan Tatarlı'nın 24 yıllık eşi Beyhan Tatarlı, eşinin 24 yaşındaki Esra Demir'le yaşadığını belirterek 2 trilyon lira maddi tazminat isteğiyle boşanma davası açtı

Tatarlar Holding'in sahibi ünlü işadamı Hasan Tatarlı'nın (46) 24 yıllık eşi Beyhan Tatarlı (44), boşanmak için mahkemeye başvurdu. Eşinin kendisini terk edip başka bir kadınla yaşadığını söyleyen Beyhan Tatarlı, 2 trilyon lira maddi, 100 milyar lira da manevi olmak üzere toplam 2 trilyon 100 milyar liralık tazminat istedi. Eşi ile ortaokul yıllarında tanıştığını, okul bitince de evlendiklerini söyleyen Beyhan Tatarlı, "Çok mutlu bir evliliğimiz vardı. Ancak eşim, 4 yıldır 24 yaşında Esra Demir adlı bir kadınla yaşıyor ve ondan bir kızı var" dedi.

"Açlığa mahkum etti"

Kocasının şu anda sahip olduğu servetin her kuruşuna emeği geçtiğini söyleyen Tatarlı şunları söyledi: "Evlendiğimizde eşimin hiçbir şeyi yoktu. Evliliğimiz boyunca sahip olduğu her şeyde benim de emeğim var. Ama o ne yaptı? İki çocuğunu ve mutlu bir evliliği, tek özelliği gençliği olan sıradan bir kadına tercih etti. Bunu bir noktaya kadar kabul ederim ama 'sırf ondan boşanmayı kabul etmiyorum' diye bana çok çektirdi. Beni ve iki kızını adeta açlığa mahkum etti. Kiramızı ödemedi, telefonumuz kesildi. Çok rezil günler geçirdikn"

Eşi Hasan Tatarlı'nın para ve servet sahibi olduktan sonra çok değiştiğini ve birçok kadınla birlikte olduğunu belirten Beyhan Tatarlı, "Ama ben bütün olup bitenlere çocuklarım ve evliliğimiz için göz yumdum" dedi.

Çektiği sıkıntılardan dolayı göğsünden ağır bir ameliyat geçirdiğini anlatan Tatarlı, "Hiç unutmuyorum, ağır bir ameliyat geçirmiştim. Hastanedeydim ve taburcu olacaktım. 14 Mayıs Anneler Günü'ydü. Ama eşim, beni almaya bile gelmedi. Bu yaşadıklarımı hiçbir şey telafi edemez" dedi.

"Kızımı kaçırdı"

Eşi Hasan Tatarlı'nın, kızları Gökçe Çiçek'i de (18) zorla kaçırıp 2 yıldır kendisine göstermediğini söyleyen Beyhan Tatarlı, "Kızımla ara sıra telefonla görüşüyoruz. Kızımı almak için velayet davası açtım ve kızımın velayetini aldım fakat mahkeme kararının kesinleşmesini bekliyorum. Tek yaşama umudum kızımı almaktır. Bu hayalle yaşıyorum" diye konuştu.

24 yıllık evliliğin ve aldatılmış olmanının bedeli olarak bu tazminatı istediğini söyleyen Beyhan Tatarlı sözlerini şöyle noktaladı: "Çektiğim acıları trilyonlar verseniz bile unutamam. Hiçbir geliri olmayan bir kadınım. Bu yaştan sonra meslek sahibi de olamam. Ama eşim, şu anda oturduğu villaya aylık 5-6 bin dolar ödüyor." SANİYE ERGÖNÜL (SHA)

Hasan Tatarlı'nın mal varlığı

- Merkezleri İstanbul'da bulunan Tatarlar Holding A.Ş, Tatarlar Dekor A.Ş. ile Efes Seramik A.Ş. (Üretim yeri Eskişehir).

- Holdinglerin bulunduğu Gaziosmanpaşa'da 20 katlı holding binası.

- Marmara Ereğlisi'nde 7 tane dubleks villa.

- Güneşli'de 10 bin dönüm arazi.

- Eskişehir'de Efes Seramik'in bulunduğu 77 bin dönüm arazi.

- Saroz Körfezi'nde binlerce dönüm arazi.

- Kalebodur Seramik'in İstanbul'daki en büyük bayisi.

- Gaziosmanpaşa'da doğalgaz dönüşümüyle ilgili işyeri.

- TEM Otoyolu kenarında, ihracat şirketinin bulunduğu Tatarlar Plaza.

- Son model BMW ve Mercedes marka otomobiller.


© COPYRIGHT 1998 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakkı saklıdır)
Yorum ve önerileriniz için: editor@sabah.com.tr